Теми статей
Обрати теми

Донараховані виплати: як урахувати при розрахунку «середньої»

Гуль Тетяна, експерт з питань оплати праці
Ситуація не нова, але від цього не менш цікава. Як розрахувати відпускні, якщо працівникові були донараховані виплати?

У листі від 18.06.2019 р. № 718/0/204-19 Мінсоцполітики укотре нагадало, що при розрахунку відпускних тільки премії включають у заробіток того місяця, на який вони припадають згідно з відомістю нарахування зарплати. Усі інші виплати відносять до місяців, ЗА які вони нараховані.

Що це за «інші виплати»? Це усі виплати, які включаються в розрахунок середньої зарплати згідно з Порядком № 100, окрім премій. До таких виплат належать: відпускні, лікарняні, декретні, а також будь-які донарахування/сторнування зарплати, індексації та інших виплат, що включаються в розрахунок середньої зарплати. Врахуйте: донарахувавши будь-яку з вищеперелічених виплат, перевірте, чи не належать такі донарахування до розрахункового періоду. Якщо це так, то суму відпускних треба перерахувати. До речі, про те, як донарахування суми індексації за минулий період впливає на розрахунок середньої зарплати для визначення відпускних, а також лікарняних і декретних, читайте «Донарахували індексацію: як відобразити у звітності і як це вплине на «середню» цього номера.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі