№21

Оплата праці, листопад, 2019/№ 21 Інші номери журналу ›
  • Переведення на нижчеоплачувану посаду: визначаємо «базовий» місяць і суму індексації Для працівників, яким були підвищені оклади в січні 2019 року, право на індексацію зарплати настало ще в липні. З липня зарплату слід було індексувати на коефіцієнт 3,1 %, а сума індексації за повністю відпрацьований місяць — 62,22 грн. А як індексувати зарплату, якщо працівника перевели на іншу постійну нижчеоплачувану посаду? З таким запитанням до редакції нашої газети звернувся читач. Давайте разом розберемо нюанси індексації зарплати в такій ситуації.
  • «Святкове» перенесення робочих днів: відпочиваємо 4 дні Кабмін своїм розпорядженням від 23.10.2019 р. № 995-р рекомендував перенести робочий день з 6 січня (понеділок) на 11 січня (суботу).
  • Щодо обчислення середньої зарплати для оплати відпусток Лист від 18.06.2019 р. № 718/0/204-19
  • Донараховані виплати: як урахувати при розрахунку «середньої» Ситуація не нова, але від цього не менш цікава. Як розрахувати відпускні, якщо працівникові були донараховані виплати?
  • Щодо оплати вихідного дня, в який працівника було направлено на навчання Лист від 02.10.2019 р. № 1437/0/206-19*
  • Тренінги для працівників за рахунок роботодавця Якось Джека Велча* запитали про навчання працівників: «Ви не боїтеся, що ви їх навчите, а вони підуть?». Знаєте, яка була відповідь? «Боюся, звичайно. Але ще більше я боюся, що не навчу їх, і вони залишаться». Дійсно, для роботодавця дуже важливо, щоб наймані працівники навчалися, здобували нові знання, уміння, навички. Це забезпечить роботодавцеві рух уперед, завоювання нових ринків збуту, отримання бажаного прибутку. Чудово, що багато роботодавців вкладаються в навчання працівників. Ми ж зі свого боку готові допомогти з вирішенням питань, які виникають при оформленні (проведенні) такого навчання. І сьогодні пропонуємо вам поговорити про тренінги.
  • Донарахували індексацію: як відобразити у звітності і як це вплине на «середню» Помилки трапляються. Від них ніхто не застрахований. Головне — виправити помилку. Забули нарахувати індексацію — донарахуйте її працівникові. Але розслаблятися не варто. Чи є нюанси при відображенні донарахованої індексації у звітності? Як донарахована індексація вплине на розрахунок середньої зарплати? Ці питання розглянемо в сьогоднішній статті.
  • Мінімальний ЄСВ-внесок: якщо нарахована «середня» У попередньому номері ми з вами тільки почали розкривати нюанси застосування правила про сплату мінімального ЄСВ-внеску*. Порушили питання нарахування ЄСВ для сумісників і «суміщувачів», а також для працівників, які частину місяця або повний місяць залишалися без роботи. Сьогодні ми поговоримо про особливості нарахування ЄСВ у випадках, коли працівник працював неповний місяць унаслідок хвороби, перебування у щорічній відпустці та з іншої причини, і при цьому такий період оплачувався виходячи із середньої зарплати. Що ж, давайте почнемо.
  • Мінімальний ЄСВ-внесок: прийняття-звільнення Правила сплати ЄСВ мають низку особливостей. Давайте розберемося, як нараховувати ЄСВ у місяці прийняття і звільнення працівника.
  • Дорогу молодим! або Беремо практикантів Усе пізнається з досвідом! Так і в освоєнні професії — теоретичні знання рано чи пізно мають бути підкріплені практичними навичками. Студентам та учням отримати такий досвід можна на підприємствах під час проходження практики. Ви вже знайомі з практикантами? Чи тільки маєте намір відкрити дорогу молодим, узявши їх на практику? Тоді ця стаття для вас. Ви допомагаєте їм, ми — вам.
  • Практикант у Звіті з ЄСВ Чи треба відображати в таблицях 5 і 6 Звіту з ЄСВ виплати практикантам закладів професійно-технічної освіти за виконану роботу згідно з угодою про надання робочих місць для проходження учнями виробничої практики?
  • «Перегуляна» відпустка: відображаємо в ЄСВ-звіті Працівниця звільнилася 31 жовтня 2019 року за своїм бажанням. При проведенні остаточного розрахунку було виявлено, що вона надміру використала 7 календарних днів щорічної основної відпустки. Сума відпускних за невідпрацьовані дні відпустки становить 936,81 грн. Як такі суми відобразити в ЄСВ-звіті?
  • Заміна зарплати на лікарняні в ЄСВ-звіті Працівниці у жовтні було нараховано та виплачено зарплату за повністю відпрацьований місяць (ця сума відображена в таблиці 6 ЄСВ-звіту за жовтень). Але згодом виявилось, що у неї відкритий листок непрацездатності з 30 жовтня по 4 листопада 2019 року, який вона надала в листопаді. Як показати в ЄСВ-звіті суму відсторнованої зарплати і суму нарахованих лікарняних?
  • Підпис головлікаря на лікарняному: коли він потрібен Працівниця потрапила до лікарні на денний стаціонар не за місцем прописки, але у своєму місті. Чи повинен головний лікар лікарні поставити свій підпис і круглу печатку в графі «Видачу листка непрацездатності дозволяю» лікарняного листка?
  • Кому з бюджетників індексуємо зарплату за листопад У 2019 році підвищувалися оклади у працівників бюджетної сфери, але в різний час. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери в листопаді 2019 року потрібно індексувати зарплату.
  • Індексуємо зарплату за листопад 2019 року На індексацію за листопад впливає індекс споживчих цін за вересень 2019 року. Він становить 100,7 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за листопад 2019 року, дізнаєтеся зі статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в листопаді 2019 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі