Теми статей
Обрати теми

Зарахування до педстажу часу роботи на посаді методиста

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи зараховується час роботи на посаді методиста обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років керівнику гуртка закладу позашкільної освіти?

Обчислення стажу для виплати надбавок за вислугу років педпрацівника здійснюється відповідно до постанови КМУ «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» від 31.01.2001 р. № 78 (далі — постанова № 78).

Пунктом 2 Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженого постановою № 78 (далі — Порядок № 78), встановлено що до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років зараховується час роботи на посадах, передбачених Переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963 (далі — Перелік), а також деякі інші види діяльності.

До переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників включено як посаду методиста, так і посаду керівника гуртка.

При цьому слід мати на увазі, що Переліком для деяких посад педагогічних працівників обумовлено належність їх до певних типів закладів освіти, для інших — такої належності не встановлено. Так, до посади методиста, як і до посад учителя, викладача, майстра виробничого навчання тощо, не вимагається належності до типу закладів освіти, як це передбачено, зокрема, до посад асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням, асистента вихователя дошкільного навчального закладу, логопеда закладу охорони здоров’я та соціального забезпечення, концертмейстера, художнього керівника, культорганізатора, акомпаніатора, екскурсовода, інструктора з туризму закладів освіти тощо.

Підставою для зарахування часу роботи на посаді методиста до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років такому педагогічному працівникові, як керівник гуртка, є його трудова книжка.

Педагогічний стаж обчислюється сумарно за всіма періодами діяльності на посадах педагогічних і науково-педагогічних працівників та визначається у роках, місяцях, днях тарифікаційною комісією під час щорічної тарифікації педагогічних працівників або керівником чи відповідними бухгалтерськими чи кадровими службами при прийнятті на роботу.

Тому час роботи методиста, незалежно від того, в якій установі, організації працювала особа, зараховується до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років з часу прийняття на роботу на посаду керівникам гуртка до закладу позашкільної освіти.

Згідно з п. 7 Порядку № 78 зміна розміру надбавки за вислугу років провадиться з місяця, що настає за місяцем, коли виникло таке право, якщо документи, необхідні для своєчасного і правильного обчислення стажу, знаходяться в навчальному закладі чи установі освіти, або з дня подання таких документів працівником.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі