Теми статей
Обрати теми

Доплати для медпрацівників на період карантину

Кабмін у постанові від 23.03.2020 р. № 246 на період карантину передбачив доплати в розмірі до 200 % посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням обов’язкових доплат, надбавок пропорційно відпрацьованому часу:

а) у закладах охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, медичним та іншим працівникам, що безпосередньо надають медичну допомогу хворим на COVID-19;

б) медичним та іншим працівникам спеціалізованих бригад реагування на випадки COVID-19 центрів екстреної медичної допомоги;

в) у державних установах охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим на COVID-19, медичним та іншим працівникам, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Однак постанова № 246 набере чинності одночасно зі змінами до Закону про держбюджет, яким має бути передбачене фінансування таких витрат.

На сьогодні виплата «інфекційних» надбавок (3 або 2 оклади) передбачена постановою КМУ від 11.07.2001 р. № 791 та наказом Мінсоцполітики від 02.06.2003 р. № 145. А перелік посад працівників, яким установлюються такі доплати на період боротьби з COVID-19, прописаний у «свіжому» Переліку, затвердженому наказом МОЗ від 02.04.2020 р. № 768.

Уряд посилює карантинні заходи

Кабмін неодноразово вносив зміни до «антикоронавірусної» постанови від 11.03.2020 р. № 211.

А постановою КМУ від 02.04.2020 р. № 255 її викладено в новій редакції.

При цьому з 06.04.2020 р. заборонено:

• перебування в громадських місцях без засобів індивідуального захисту;

• переміщення групою більше двох осіб;

• перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків;

• перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу.

Більш того, до осіб, які потребують самоізоляції, віднесені особи, які досягли 60-річного віку. Але якщо про таких осіб нікому піклуватися в період самоізоляції, їм дозволено відвідувати місця торгівлі в радіусі 2 км від місця самоізоляції і тільки з використанням засобів індивідуального захисту.

«Віддаленка» для держслужбовців: роз’яснює НАДС

НАДС своїм наказом від 13.03.2020 р. № 39-20 внесло зміни до Типових правил внутрішнього службового розпорядку, затверджених наказом НАДС від 03.03.2016 р. № 50, які дозволили держслужбовцям працювати віддалено. Згідно з роз’ясненням НАДС від 20.03.2020 р. № 87-р/з для впровадження цих нововведень в умовах карантину керівник держоргану повинен забезпечити:

• направлення держслужбовцям на електронну пошту змін до Правил внутрішнього службового розпорядку (далі — Правила) і проєкт протоколу загальних зборів;

• проведення загальних зборів шляхом відеоконференції засобами телекомунікаційного зв’язку (через WhatsАрр, Skуре, Viber, Zoom тощо);

• ознайомлення держслужбовців з протоколом загальних зборів і оновленими Правилами під підпис (КЕП або власноручний підпис).

У свою чергу, держслужбовцеві для переходу на «відддаленку» необхідно:

• усно погодити виконання завдань із безпосереднім керівництвом;

• підготувати перелік завдань для віддаленої роботи зі строками їх виконання;

• письмово погодити такі завдання з керівництвом (наприклад, електронною поштою).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі