Теми статей
Обрати теми

Інструкція про нарахування і сплату ЄСВ: є зміни

Мінфін своїм наказом від 10.06.2020 р. № 283 вніс зміни в Інструкцію про порядок нарахування і сплати ЄСВ, затверджену наказом МФУ від 20.04.2015 р. № 449.

Завдяки таким правкам:

1. ФОП-роботодавці (у тому числі і на єдиному податку) отримали можливість застосовувати ставку ЄСВ 8,41 % для працюючих осіб з інвалідністю.

2. Змінений останній період, за який ФОП необхідно обчислити і сплатити ЄСВ у разі ліквідації. Ним стане період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому проведена держреєстрація припинення діяльності включно.

3. Збільшені строки направлення вимог про сплату боргу (недоїмки) з ЄСВ. У разі донарахування сум ЄСВ контролерами такий строк складе 15 (а не 10) робочих днів з дня, що йде за днем вручення платникові акта перевірки. За наявності недоїмки зі сплати ЄСВ — 20 (а не 10) робочих днів, що йдуть за місяцем, в якому виникла, збільшилася або зменшилася сума недоїмки зі сплати ЄСВ.

4. При застосуванні штрафів за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (перерахування) ЄСВ братиметься одне рішення на усю суму сплаченої (погашеної) недоїмки незалежно від періодів і кількості випадків сплати за вказані періоди.

Порядок № 100: чекаємо змін від Мінекономіки

Мінекономіки розробило проєкт змін до Порядку № 100, явно переслідуючи мету спростити порядок обчислення середньої зарплати. Цей документ передбачає:

1. Виключення п. 10 з Порядку № 100 (присвячений коригуванню середнього заробітку при підвищенні посадових окладів).

2. Виключення абз. 7 п. 2 з Порядку № 100 (зобов’язує вилучати з розрахункового періоду час до зміни структури зарплати з одночасним підвищенням посадових окладів).

3. Застосування Порядку № 100 у випадках надання працівникам УСІХ видів відпусток, передбачених законодавством, або виплати їм компенсації за невикористані відпустки. Виняток становить лише відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами.

4. Зміна порядку обліку премій, що виплачуються за два місяці і триваліший проміжок часу.

5. Розширення переліку виплат, що не враховуються при обчисленні середньої зарплати.

До нього увійдуть: зарплата, нарахована за час роботи у виборчих комісіях, комісіях всеукраїнського референдуму і винагорода державним виконавцям.

6. Проведення розрахунку середнього заробітку виходячи з мінімалки, у разі, коли розмір посадового окладу (враховується при обчисленні середнього заробітку, якщо в розрахунковому періоді у працівника не було заробітку) менше МЗП.

При неповній зайнятості розрахунок проводиться виходячи з розміру МЗП, обчисленого пропорційно до умов укладеного трудового договору.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі