Теми статей
Обрати теми

Початок хвороби у відпрацьований день: як оплатити

Івлєва Наталія, експерт з оплати праці
Працівник захворів. Лікарняний лист був відкритий 31 липня 2020 року. Цей же день був відпрацьований повністю (працівник працює по 4 години на день). У табелі обліку використання робочого часу день початку хвороби зафіксований як робочий. Як у такому разі оплатити лікарняний та який розрахунковий період використати для розрахунку?

Нагадаємо, що згідно з п. 2.6 Інструкції № 455* особам, які звернулися по медичну допомогу і виявилися непрацездатними після закінчення робочого дня, листок непрацездатності може видаватися, за їх згодою, з наступного календарного дня. Водночас на практиці, якщо працівник не скаже лікарю про те, що він відпрацював цей день і бажає відкрити лікарняний з наступного дня, листок непрацездатності відкриють у день звернення його до медзакладу.

* Інструкція про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затверджена наказом МОЗ від 13.11.2001 р. № 455.

У нашому випадку так і сталося. Працівникові видали лікарняний лист у день його звернення до медзакладу — 31.07.2020 р. Що ж робити з днем початку хвороби, який був працівником повністю відпрацьований? Як його оплачувати: як відпрацьований день або як день хвороби?

Перший день хвороби треба сплатити як відпрацьований робочий день. Аргументом для такого затвердження служить норма п.п. 1 ч. 1 ст. 22 3акону про соцстрахування: допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату зарплати (доходу) у разі хвороби або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві.

З цього випливає: якщо заробіток цього дня не втрачений, то і компенсувати нічого. Тому підстав оплачувати такий день, як день хвороби, немає. Також і в табелі обліку робочого часу ми повинні такий день відобразити як відпрацьований робочий день. А як треба оплатити інші дні хвороби? Давайте розбиратися.

Оплата лікарняного листа. На порядку денному запитання: чи входить цей день до обліку перших п’яти календарних днів, оплачуваних за рахунок роботодавця? Відповідь – так.

Чотири календарні дні, що залишилися, роботодавець оплачує за свій рахунок. Таким чином, перші 5 днів хвороби в цьому випадку відлічуються з дати відкриття лікарняного листа, незалежно від того, що цей день відпрацьований працівником і оплачений як робочий день (див. лист ФСС з ТВП від 17.05.2016 р. № 2.4-46-753 // «ОП», 2016, № 11, с. 5). З шостого дня непрацездатності оплата здійснюється за рахунок коштів ФСС.

Розрахунковий період. Розрахунковим періодом для визначення середньоденної зарплати є 12 місяців, що передують місяцю початку хвороби (!). У нашому випадку хвороба почалася в липні. Розрахунковим періодом буде липень 2019 року — червень 2020 року.

Важливо!

Розрахунковий період не змінюється, навіть якщо лікарняні працівникові почнуть нараховувати з 1 серпня.

Обов’язково враховуйте цей нюанс при оплаті лікарняного, відкритого в останній день місяця.

Зауважте: при оплаті подальших лікарняних листів, день, який оплачений як відпрацьований, братиме участь у розрахунку суми лікарняних. Це цілком справедливо, адже в табелі обліку використання робочого часу такий день буде відмічений як робочий. Крім того, сума доходу, нарахованого за цей день, є зарплатою, з якої сплачений ЄСВ. А це означає, що такий день бере участь у розрахунку подальших лікарняних. Перейдемо до розгляду числового прикладу та заповнення таблиці 6 ЄСВ-звіту.

ЄСВ-звіт. У таблиці 6 ЄСВ-звіту за липень 2020 року відображаємо суму зарплати, нараховану працівникові за повний відпрацьований місяць, включаючи й 31.07.2020 р. з КЗО «1». У графі 13 таблиці 6 ЄСВ-звіту день-«накладку» (31.07.2020 р.) не відображаємо як день тимчасової непрацездатності. У таблиці 6 ЄСВ-звіту за серпень 2020 року (у місяці їх фактичного нарахування в бухобліку) відображаємо суму лікарняних з КЗО «29» або «36» (працівникові з інвалідністю).

У свою чергу, у графі 13 відображаємо кількість календарних днів тимчасової непрацездатності, які припали на місяць, зазначений у графі 11, згідно з лікарняним листом. Покажемо заповнення ЄСВ-звітів за липень і серпень 2020 року на умовному прикладі (див. рис. 1 і 2 нижче).

img 1

Фрагмент таблиці 6 ЄСВ-звіту за липень 2020 року

img 2

Фрагмент таблиці 6 ЄСВ-звіту за серпень 2020 року

Приклад. Працівникові був виданий лікарняний лист з 31.07.2020 р. по 07.08.2020 р. включно. День-«накладка» (31.07.2020 р.) був оплачений як відпрацьований день. У результаті:

• зарплата за липень (23 роб. дн.) — 5000 грн;

• лікарняні за рахунок коштів роботодавця (4 к. дн.: з 1 по 4 серпня) — 655,76 грн;

• лікарняні за рахунок ФСС (3 к. дн.: з 5 по 7 серпня) — 491,82 грн;

• зарплата за серпень (15 роб. дн.) — 3750 грн.

Зверніть увагу: якщо надалі виникне ситуація дня-«накладки» протягом місяця, то в графі 13 таблиці 6 ЄСВ-звіту проставляємо кількість календарних днів непрацездатності, за винятком дня-«накладки». Показувати його як лікарняний не треба, оскільки він оплачується як відпрацьований день.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі