Теми статей
Обрати теми

Повідомлення про прийняття на роботу директора скоро скасують

Кабмін на засіданні 12.02.2020 р. підтримав проєкт постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 413».

Цей проєкт передбачає, зокрема, скасування обов’язку підприємств, установ, організацій подавати повідомлення про прийняття на роботу працівника на посаду директора.

Оскільки таку інформацію податківці й так отримують із Єдиного державного реєстру юросіб.

На момент підготовки номера текст постанови ще не оприлюднений. Проте передбачається, що документ набере чинності через 3 місяці із дня опублікування. До цього моменту повідомлення на прийняття на роботу директора потрібно подавати.

Портал для підвищення кваліфікації держслужбовців

НАДС запустило Портал управління знаннями (pdp.nacs.gov.ua), який надає безоплатний доступ до каталогу інформаційних послуг у сфері професійного навчання для держслужбовців, глав місцевих держадміністрацій та їх заступників, посадових осіб місцевого самоврядування.

На порталі зареєстровані користувачі зможуть:

• знайти освітньо-професійні, освітньо-наукові програми і програми підвищення кваліфікації;

• сформувати запити на участь у навчанні за програмами підвищення кваліфікації;

• проглянути інформацію про пройдене навчання й отримані результати;

• оцінити провайдерів, програми підвищення кваліфікації та викладачів (тренерів) тощо.

Портал поки що працює в тестовому режимі.

Типові професійно-кваліфікаційні характеристики посадовців ОМС

НАДС своїм наказом від 07.11.2019 р. № 203-19 затвердило нові Типові професійно-кваліфікаційні характеристики посадових осіб місцевого самоврядування. Зазначимо, що порівняно зі старими Типовими характеристиками (затвердженими наказом ГУ держслужби від 29.12.2009 р. № 406) у новому документі:

а) відбулася невелика «ротація» характеристик посадових осіб ОМС. Деякі з них були об’єднані (наприклад, профхарактеристики для спеціаліста II категорії і спеціаліста), а деякі, навпаки, виокремлені (наприклад, з’явилася окрема характеристика для начальника бухгалтерської служби);

б) спрощені кваліфікаційні вимоги до посадових осіб ОМС. Зокрема, вимоги до стажу роботи (як до місця його отримання, так і до тривалості).

Подавати декларацію в день звільнення не потрібно

01.01.2020 р. набрала чинності нова редакція Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого наказом НАЗК від 12.12.2019 р. № 168/19.

Зверніть увагу! В п.п. 2 п. 5 розд. II зазначеного документа (на відміну від його старої редакції) більше немає вимоги про те, що суб’єкти декларування при звільненні за власною ініціативою зобов’язані подати декларацію в день їх фактичного звільнення.

Тепер у ній говориться про подання «декларації перед звільненням» не пізніше 20 робочих днів із дня припинення діяльності.

Причому тільки за той період, який не був охоплений раніше поданими деклараціями (з інформації станом на останній день роботи).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі