Теми статей
Обрати теми

Закон про адмінреформу: точкові ЄСВ-зміни

Закон України від 14.01.2020 р. № 440-IX вніс зміни в низку нормативних актів, у тому числі і в Закон про ЄСВ. Деякі з них заслуговують на увагу.

1. У податківців з’явився обов’язок повідомляти про постановку на облік платників ЄСВ не лише ПФУ, але й фонди соцстрахування.

2. У реєстрі страхувальників з’являться дані про реєстраційний номер платника ЄСВ і про наявність у нього трудових (цивільно-правових) договорів із застрахованими особами.

3. Введена заборона на оскарження зобов’язань зі сплати ЄСВ, які були визначені платником самостійно.

4. Податківці направлятимуть у виконавчу службу вимогу про сплату недоїмки в електронній формі, якщо платник ЄСВ протягом 10 календарних днів не сплатить погоджені суми ЄСВ.

Закон набув чинності 13.02.2020 р.

Оплатні зміни у держслужбовців

Постановою Кабміну від 12.02.2020 р. № 70 підкориговано розміри окладів деяких державних службовців (внесено чергові зміни до «базової» постанови КМУ від 18.01.2017 р. № 15).

Посадові оклади керівних працівників, державних експертів, головних і провідних (!) спеціалістів, що здійснюють підготовку висновків за проєктами нормативно-правових актів та/або їх експертизу, а також держслужбовців, що забезпечують безпеку інформацйних технологій, розробляють програмне забезпечення, здійснюють адміністрування баз даних, впровадження та підтримку інформаційно-комунікаційних технологій:

• у Секретаріаті Кабміну та Апараті Ради нацбезпеки, визначаються відповідно до схеми посадових окладів з коефіцієнтом 1,3;

• в Апараті Верховної Ради, Офісі Президента України, Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини — з коефіцієнтом 1,45.

Постанова чинна з 15.02.2020 р. і застосовується з 1 січня 2020 року.

Вартість путівок в «Артек» і «Молоду гвардію»

Мінсоцполітики затвердило своїми наказами від 28.01.2020 р. № 54 і № 55 вартість путівок до ДП «Міжнародний дитячий центр «Артек» і ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія» на 2020 рік.

Один ліжко-день в «Артеку» — 553,75 грн, а в «Молодій гвардії» — 526,34 грн (для путівок, які будуть придбані за рахунок коштів бюджетної програми).

Путівка в «Артек» — 11628,75 грн, а в «Молоду гвардію» — 11053,14 грн.

Ці накази набудуть чинності з дня їх опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі