№4

Оплата праці, лютий, 2020/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Звільнення в останній робочий день місяця: нюанси розрахункового періоду Працівник, пропрацювавши в установі більше року, звільняється 28 лютого 2020 року. Цей день для нього є останнім робочим днем. Чи включати місяць звільнення до розрахункового періоду для обчислення суми «відпускної» компенсації?
  • Закон про адмінреформу: точкові ЄСВ-зміни Закон України від 14.01.2020 р. № 440-IX вніс зміни в низку нормативних актів, у тому числі і в Закон про ЄСВ. Деякі з них заслуговують на увагу.
  • Щодо донарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності Лист від 24.12.2019 р. № 2626-03-7
  • Помилилися в сумі відпускних: чи перераховувати лікарняні Ситуація: сума відпускних, яка була включена в розрахунок середньої зарплати для визначення лікарняних, виявилася заниженою. Відпускні за цей період донараховані. Питання — чи треба перераховувати лікарняні?
  • Щодо виплати допомоги по вагітності та пологах у випадку, коли працівниця продовжувала працювати Лист від 22.11.2019 р. № 2379-11-7
  • За сумісництвом — у декреті, за основним — працює Розглянемо ситуацію, яка описана в листі ФСС від 22.11.2019 р. № 2379-11-7.
  • Щодо переведення на нижчу посаду Роз’яснення від 06.02.2020 р. № 84 р/з*
  • Переведення на нижчеоплачувану посаду: «родзинки» держслужби У попередньому номері («ОП», 2020, № 3) ми торкнулися основних моментів переведення працівника на іншу нижчеоплачувану посаду. Розглянули нюанси документального оформлення переведення, а також дотримання роботодавцем оплатної гарантії, прописаної в ст. 114 і 170 КЗпП. Ось тільки всі ці особливості стосуються працівників звичайних підприємств, установ, організацій. Окрему групу тут складають держслужбовці. Для таких працівників діють свої особливі правила. Які? Зараз розповімо.
  • Повідомлення про прийняття працівника на роботу: основи основ Приймаємо на роботу працівника — повідомляємо податківців. Це правило вже 5 років не дає спокійно спати кадровикам. Ба більше, законодавець не планує ламати цю традицію. Наприклад, у законопроєкті про працю № 2708, який із великою ймовірністю може замінити собою КЗпП, залишилася норма про обов’язкове подання повідомлення про прийняття на роботу працівника до фактичного його допуску до роботи. Тож із нагоди цього маленького ювілею нагадаємо основні правила подання Повідомлення про прийняття на роботу і дамо відповіді на найпоширеніші запитання.
  • Помер працівник: життєві ситуації Смерть — це завжди непросто. Але навіть у такій ситуації роботодавцеві не варто припускатися помилок. Про те, як припинити трудові відносини з працівником, що помер, і як провести остаточний розрахунок, ми вже розповідали на сторінках нашого журналу («ОП», 2019, № 9). Але життя не завжди дотримується чітко прописаної інструкції. Тому сьогодні розглянемо дії роботодавця в нестандартних ситуаціях.
  • Простій: оформляємо та оплачуємо Яка процедура оформлення простою на роботі, чи повинен працівник перебувати на робочому місці? Як оплачувати працю працівників під час простою?
  • Податкова знижка на навчання: як скористатися? У 2019 році я заплатила за навчання у ВНЗ своєї дочки за 2019/2020 навчальний рік 13980 грн. Заробітна плата за 2019 рік складає 144000 грн (ПДФО — 25920 грн). Права на застосування ПСП немає. Яку суму податку можна повернути з бюджету, скориставшись податковою знижкою?
  • Звільнення за прогули у звітності з ЄСВ Працівник-прогульник останній раз виходив на роботу 9 вересня 2019 року. Наказ про звільнення датований 12 лютого 2020 року. У ньому зазначена дата звільнення: останній відпрацьований день — 9 вересня 2019 року. У лютому нарахована компенсація за невикористану відпустку в сумі 2711,84 грн. Як показати у звітності з ЄСВ таке звільнення?
  • Оплата праці вчителів під час карантину У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, що нині склалася, керівниками закладів освіти та органами освіти і місцевого самоврядування приймаються рішення про призупинення роботи відповідних закладів освіти, закриття їх на карантин. Як проводиться оплата праці вчителів за період карантину?
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у лютому 2020 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі