Теми статей
Обрати теми

Надбавка педпрацівникам за сертифікацію

Педагогічним працівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлюється щомісячна доплата у розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно обсягу педагогічного навантаження, що виконується працівником на цій посаді.

Така доплата буде:

• здійснюватися протягом строку дії сертифіката. Причому вона збережеться навіть у разі, якщо учитель перейде з одного навчального закладу до іншого на аналогічну посаду;

• виплачуватися за рахунок і в межах освітньої субвенції, передбаченої місцевим бюджетам Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік, а також коштів місцевих бюджетів.

Такі нововведення передбачені постановою КМУ «Про встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації» від 19.02.2020 р. № 113 та ст. 51 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII.

Постанова набула чинності 26.02.2020 р.

Зарплату керівників держпідприємств обмежили

03.03.2020 р. набула чинності постанова КМУ «Питання умов і розмірів оплати праці керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки» від 05.02.2020 р. № 141. Цим документом уряд:

• установив максимальний місячний розмір заробітної плати керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, який визначається в контракті, — 1,25 млн грн;

• підкоригував права та умови оплати праці членів наглядової ради підприємств державного сектору економіки.

Так, наглядовій раді надано право встановлювати виняткові умови оплати праці керівників держпідприємств. Ба більше, КМУ рекомендував їм переглянути контракти з керівниками зазначених суб’єктів господарювання, укладені до набуття чинності цією постановою.

Що стосується оплати праці самих членів наглядової ради, то максимально допустимий розмір їх базової місячної винагороди тепер залежить від середньомісячної заробітної плати за видами економічної діяльності підприємства.

Електронні лікарняні — уже незабаром!

Уряд зробив ще один важливий крок на шляху до введення електронних лікарняних — прийняло постанову від 03.03.2020 р. № 159. Цей документ покликаний прискорити процес введення електронного реєстру листків непрацездатності (далі — Реєстр).

Згідно з ним:

• лікар зобов’язаний буде вносити дані про тимчасову непрацездатність до Реєстру з використанням вебсервісу і кваліфікованого електронного підпису.

Ці дані використовуватимуться як медичний висновок і будуть єдиною підставою для створення листка непрацездатності;

• ідентифікація лікарів у вебсервісі проводитиметься на підставі переданих МОЗ у ПФУ відомостей про установи охорони здоров’я і фізичних осіб — підприємців, що мають ліцензію на здійснення медичної практики.

Якщо особа, на яку реєструється лікарняний, не застрахована або відомості про неї відсутні в Реєстрі застрахованих осіб, а також якщо на таку особу вже зареєстрований листок непрацездатності, строк дії якого ще не минув, лікар обов’язково отримає таку інформацію засобами вебсервісу.

Постанова набула чинності 05.03.2020 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі