Теми статей
Обрати теми

«Ковід»-доплата за основним місцем роботи та за сумісництвом

Коцурак Олена, головний спеціаліст відділу оплати праці та регулювання грошового забезпечення Директорату норм та стандартів гідної праці Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Заклад охорони здоров’я (ЗОЗ) лікує хворих на COVID-19. Завідувач інфекційного відділення за основним місцем роботи працює у цьому ж закладі за сумісництвом лікарем-терапевтом (обіймає 0,5 штатної одиниці). Як нараховувати доплату до 300 % за роботу з COVID-хворими?

Доплата до заробітної плати у розмірі до 300 % встановлюється працівникам медзакладів (що уклали договір з НСЗУ або є державним закладом охорони здоров’я, визначеним для надання стаціонарної медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)), які безпосередньо задіяні у ліквідації захворювання серед людей, хворих на COVID-19 (п. 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 533*, постанова № 246**).

* Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 р. № 533-IX.

** Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 23.03.2020 р. № 246.

Зазначена доплата має тимчасовий характер. Вона діє з 1 квітня 2020 року на весь період установлення карантину та 30 днів після його відміни. Наразі карантин продовжено до 31 грудня 2020 року.

Перелік працівників, яким установлюється така доплата, а також її розмір затверджує керівник відповідного закладу.

Отже, розберемося з питанням покроково.

img 1З’ясуємо, чи можуть розраховувати на «ковід»-доплату сумісники.

Ні Закон № 533, ні постанова № 246 не містять заборони щодо встановлення доплати за роботу за сумісництвом.

У цих документах вказано тільки на необхідність установлення «ковідної» доплати працівникам, які безпосередньо брали участь у боротьбі з COVID-19.

Тому цю доплату можна встановлювати працівникам як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом. Основним критерієм є безпосередня робота з хворими на COVID-19.

Таким чином, якщо працівник брав участь у лікуванні хворих на COVID-19 як за посадою завідувача інфекційним відділенням, так і за посадою лікаря-терапевта, то він має право на встановлення «ковідної» доплати за кожною посадою окремо.

img 2Розмір доплати визначає керівник закладу. Вона встановлюється у відсотках до заробітної плати працівника та може складати від 1 до 300 %. При цьому за посадою завідувача інфекційного відділення (основне місце роботи) і за посадою лікаря-терапевта (сумісництво) можуть встановлюватися різні відсотки. Усе залежить від обсягу безпосередньої роботи з хворими на COVID-19 та рішення керівника.

img 3Розрахунок «ковідної» доплати також проводиться за кожною посадою окремо у відповідно встановленому відсотковому розмірі. Базою нарахування при цьому буде нарахована за місяць зарплата (посадовий оклад з підвищеннями) з урахуванням законодавчо передбачених обов’язкових доплат та надбавок за кожною посадою окремо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі