Теми статей
Обрати теми

Нова система оплати праці для держслужбовців

11 листопада 2020 року Кабмін прийняв розпорядження від 11.11.2020 р. № 1414-р.

Завдяки цьому документу стартувала підготовка і реалізація експериментального проєкту щодо впровадження системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад.

Увесь процес упровадження нової моделі займе два роки — з 2021 по 2022 рік.

Ця модель класифікації передбачає розподіл існуючих посад держслужби на «сім’ї» (всього їх буде 28) і рівні (їх 9), які будуть визначені в Каталозі типових посад (ще не затверджений), а також ураховує рівень юрисдикції держоргану. Останніх — усього три:

• центр, тобто держоргани, юрисдикція яких поширюється на всю територію України;

• область;

• район.

Класифікація проводитиметься відповідно до Методики проведення класифікації посад державної служби (затверджена наказом НАДС від 30.09.2020 р. № 187-20, перебуває у процесі держреєстрації).

Карантин вихідного дня: «трудові» рішення

Кабмін своєю постановою від 11.11.2020 р. № 1100 запровадив карантин вихідного дня.

У період з 14 по 30 листопада (судячи з усього, буде продовжений) на території України щосуботи та щонеділі діють додаткові «карантинні» обмеження.

Зокрема — заборона на роботу закладів громадського харчування і сфери розваг.

У роботодавців справедливо виникає запитання: що в такому разі робити з працівниками, які повинні були вийти на роботу в такі «карантинні» дні? Тут можливі такі варіанти.

1. Оформити простій. Оплата таких днів не може бути нижча 2/3 тарифної ставки (окладу) працівника (ст. 113 КЗпП).

2. Змінити режим робочого часу. Або змінити режим роботи при збереженні зайнятості працівника, або встановити неповний робочий час.

3. Скоротити (призупинити) діяльність.

4. Відправити працівників у оплачувану відпустку. Це може бути щорічна відпустка. Такий вид відпустки можна дробити на частини.

5. Відправити працівників у «карантинну» відпустку за свій рахунок (ч. 3 ст. 26 Закону про відпустки). На цей випадок запасіться заявою працівника із проханням надати йому такий вид відпустки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі