Теми статей
Обрати теми

Пропустили факт звільнення в ЄСВ-звіті

Івлєва Наталія, експерт з оплати праці
Працівник звільнився 25.09.2020 р. Проте факт звільнення не відобразили в таблиці 5 ЄСВ-звіту за вересень 2020 року. Також і в таблиці 6 ЄСВ-звіту відобразили помилково нараховану зарплату за жовтень як за повністю відпрацьований місяць (7600 грн), відпустка використана повністю, тому компенсація за невикористану відпустку не нараховувалася, у графі 15 проставили — 30 к. дн. Помилку виявили в жовтні 2020 року. Працівник згоден повернути надміру отриману суму грошей. У жовтні була відсторнована (проведена у бухобліку) зарплата в сумі 1036,36 грн. Як заповнити таблиці 5 і 6 ЄСВ-звіту в такому разі?

У цьому випадку помилки належать до сумових і несумових.

Оскільки вони виявлені після закінчення граничного терміну подання ЄСВ-звіту, порядок їх виправлення буде таким.

Таблиця 5 ЄСВ-звіту. Формуємо «доповнюючий» Звіт за той період, який виправляємо (у цьому випадку — вересень 2020 року).

Такий Звіт повинен містити титульний аркуш (перелік таблиць ЄСВ-звіту) з типом «додаткова» і таблицю 5 також із типом «додаткова», в якій треба заповнити дані по звільненому працівникові (п. 4 розд. V Порядку № 435).

Приклад заповнення таблиці 5 Звіту з ЄСВ за вересень 2020 року з типом «додаткова» покажемо на умовному прикладі на рис. 1.

img 1

Фрагмент «доповнюючої» таблиці 5 ЄСВ-звіту за вересень 2020 року

Таблиця 6 ЄСВ-звіту. Оскільки тут торкнулися сумових показників минулого періоду, то такі помилки треба виправити в поточній звітності — в ЄСВ-звіті за жовтень 2020 року.

Зверніть увагу! У цьому випадку не можна використовувати таблицю 6 за минулий період із статусом «скасовуюча».

Відкоригувати суми надміру нарахованої зарплати і нарахованого ЄСВ можна за допомогою коду типу нарахувань (КТН) «3» (графа 10). Обов’язково в графі 11 вкажіть місяць, за який проводите коригування, — «9». У графах 17, 18 вкажіть суму надміру нарахованої зарплати (1036,36 грн), у графі 21 — суму нарахованого ЄСВ (228 грн).

Окремо зупинимося на виправленні календарних днів перебування в трудових відносинах (графа 15). У вересні 2020 року вона була заповнена з показником «30», але працівник звільнився 25 вересня, тобто кількість днів перебування в трудових відносинах — 25. Для того, щоб відкоригувати неправильні дані, в графі 15 вкажіть зі знаком «мінус» кількість зайвих днів «-5».

Приклад заповнення таблиці 6 ЄСВ-звіту покажемо на рис. 2.

img 2

Фрагмент таблиці 6 ЄСВ-звіту за жовтень 2020 року

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі