Теми статей
Обрати теми

Карантин продовжено до 31 грудня

Кабмін постановою від 13.10.2020 р. № 956 знову продовжив карантин на 2 місяці.

Крім того, цим документом:

1) переглянуто обмеження для проведення культурно-масових заходів: до 50 осіб — у «зеленій» зоні, до 30 осіб — у «жовтій» і до 20 осіб — у «помаранчевій»;

2) дозволено проведення спортивних заходів національних збірних команд України і футбольних клубів без глядачів.

А ось міжнародні матчі можуть проводитися з уболівальниками (за окремим погодженням з МОЗ);

3) школам рекомендовано встановити канікули з 15 до 30 жовтня. Після цього можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахуванням епідемічної ситуації.

ВНЗ і училищам — перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 на дистанційну форму навчання з виїздом студентів із гуртожитків.

Створення ОТГ: що буде з працівниками

Децентралізація влади йде на повну. І один з її етапів — створення ефективної структури самодостатньої об’єднаної територіальної громади (ОТГ). Такий орган стане правонаступником усього майна, прав і обов’язків територіальних громад, які об’єдналися.

Зверніть увагу: зміна підлеглості комунальних підприємств, установ, організацій не припиняє дії трудового договору (ч. 3 ст. 36 КЗпП). Тобто у разі їх реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) дія трудового договору працівника триває (ч. 4 ст. 36 КЗпП).

Тому при створенні ОТГ трудові відносини комунальних підприємств, установ і організацій територіальних громад, що увійшли до складу ОТГ, не будуть припинені.

До графи 3 трудових книжок працівників таких підприємств достатньо буде внести запис про його перейменування, дотримуючись вимог п. 2.15 Інструкції № 58.

Карантин: призначення осіб на посади держслужбовців

У період дії карантину підбір і призначення осіб на вакантні посади держслужби проводять лише у виняткових випадках.

Водночас ураховуючи ситуацію, що склалася із «затяжним» карантином, суб’єкт призначення або керівник держслужби має право прийняти рішення про оголошення набору на посаду тимчасово відсутнього держслужбовця, який перебуває в соціальній відпустці (відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустці для догляду до 3 років тощо).

Відповідне роз’яснення від 06.10.2020 р. № 121-20 НАДС розмістило на своєму офіційному сайті (nads.gov.ua).

Якщо ж тимчасово відсутній держслужбовець вирішить вийти на службу, то він зобов’язаний письмово повідомити керівника держслужби про свій вихід не пізніше ніж за 14 календарних днів.

Тоді призначений на тимчасове заміщення держслужбовець буде звільнений з посади в останній робочий день перед днем виходу на службу тимчасово відсутнього держслужбовця.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі