№20

Оплата праці, жовтень, 2020/№ 20 Інші номери журналу ›
  • Лікарняні: «карантинні фішки» розрахункового періоду Вже більше ніж пів року продовжується карантин. За цей період підприємства припиняли діяльність, оформлювали простій, переходили у режим роботи з неповним робочим часом і, звісно, надавали працівникам «карантинні» відпустки за свій рахунок. Тобто карантин відчули всі підприємства. Кількість хворих, на жаль, зростає. Тому все частіше виникає запитання: як урахувати «карантинні» особливості у розрахунковому періоді для розрахунку лікарняних? Давайте розберемось разом.
  • Карантин продовжено до 31 грудня Кабмін постановою від 13.10.2020 р. № 956 знову продовжив карантин на 2 місяці.
  • Щодо оплати праці працівників, які направлені у відрядження у вихідний день Лист від 21.08.2020 р. № 3511-06/51797-07
  • Оплата роботи у відрядженні у вихідний день Фундаментом в урегулюванні трудових відносин між роботодавцем і працівником є КЗпП.
  • Щодо компенсації за невикористану відпустку Лист від 07.10.2020 р. № 3512-06/60873-07
  • Відпускна компенсація без звільнення: правила гри Кожен працівник має право на відпустку. Незважаючи на це, не всі співробітники готові ним скористатися. Причини в кожного свої (від побоювання втратити роботу до банального невміння відпочивати). Як результат, у таких трудяг накопичуються невикористані відпускні дні. Що з ними робити? Чи можна їх компенсувати грошима? Про те, коли це можливо без припинення трудових відносин, — розповімо в сьогоднішній статті.
  • Виправляємо помилки у лікарняному листі У попередній статті (див. «Каверзи лікарняного листа: лицьовий бік бланка» // «ОП», 2020, № 19) ми розглянули проблемні точки заповнення лицьового боку бланка лікарняного листа. Сьогодні поговоримо про «пастки» зворотного боку лікарняного листа (далі — ЛЛ).
  • Важкі пологи: визначаємо статус лікарняного У зв’язку з важкими пологами працівниці виданий додатковий лікарняний лист. При цьому в ньому проставлена відмітка «первинний». У медустанові наполягають, що все зробили правильно. Як бути?
  • Лікарняний закритий: коли виходити на роботу Працівник надав лікарняний лист, в якому дата закриття — 28.09.2020 р. Та ж дата зазначена в графі «Стати до роботи». Чи вважати цей день робочим?
  • Хвороба припала на «карантинну» відпустку Працівнику надали «карантинну» відпустку без збереження зарплати з 1 по 30 вересня 2020 року. З 28 вересня 2020 року по 5 жовтня 2020 року він хворів. Хворобу (захворювання загальне) підтвердив належним чином оформленим листком непрацездатності. Як оплатити дні хвороби?
  • Сумісник без основного місця роботи Усім відомо, що всіх грошей не заробиш, однак якщо їх кількість можна збільшити, чому б це не зробити? Саме такою раціональною метою керується більшість сумісників. Однак при оформленні на роботу працівника-сумісника в кадровиків часто виникають запитання. Як перевірити, чи дійсно у нього є основне місце роботи? Чи потрібно контролювати те, чи не звільнився сумісник з основного місця роботи? Ця ситуація непоодинока у кадровій практиці, тож ми підкажемо, як усе правильно зробити.
  • Середня за час вимушеного прогулу & звітність Працівника звільнили 24.01.2020 р., але за рішенням суду його поновили на посаді 25.09.2020 р. Суд зобов’язав оплатити вимушений прогул (з 24.01.2020 р. по 25.09.2020 р.) у розмірі 61200 грн. Зарплата працівника за фактично відпрацьовані дні вересня 2020 року — 927,27 грн (3 роб. дн.). За січень 2020 року по день звільнення нарахована зарплата в сумі 5180,95 грн (16 роб. дн.). Як оподаткувати податками/зборами плату за вимушений прогул і відобразити у звітності з ЄСВ та Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
  • Середній заробіток за затримку розрахунку при звільненні: як оподатковувати? Як оподаткувати і відобразити у звітності суми середнього заробітку, нарахованого працівникові за рішенням суду за час затримки розрахунку при звільненні?
  • Секретар і керівник гуртка: як поєднати роботу на двох посадах Який обсяг гурткової роботи може виконувати секретар закладу позашкільної освіти, що працює на 0,5 штатної одиниці, та протягом якої тривалості робочого часу?
  • Соціальний педагог & обов’язки класного керівника Соціальний педагог працює в закладі загальної середньої освіти на 0,75 ставки, має ще 4 години на тиждень навчального навантаження та призначений класним керівником. Чи може такий соціальний педагог виконувати ці додаткові обов’язки в межах основного робочого часу?
  • Педстаж вихователя оздоровчого табору Чи зараховується до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років керівнику гуртка закладу позашкільної освіти час роботи на посаді вихователя дитячого оздоровчого табору?
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у жовтні 2020 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі