Теми статей
Обрати теми

Соціальний педагог & обов’язки класного керівника

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Соціальний педагог працює в закладі загальної середньої освіти на 0,75 ставки, має ще 4 години на тиждень навчального навантаження та призначений класним керівником. Чи може такий соціальний педагог виконувати ці додаткові обов’язки в межах основного робочого часу?

Тривалість робочого часу за посадою соціального педагога з обсягом роботи на повну ставку становить 40 годин на тиждень.

Тож за умови роботи на 0,75 одиниці посади соціальний педагог має працювати протягом 30 годин на тиждень.Відповідно до п. 1 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мінфіну та Мін’юсту від 28.06.93 р. № 43, сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації.

Зазначеним наказом затверджено Перелік робіт, які не є сумісництвом. Згідно з п. 8 цього Переліку педагогічна робота в тому самому навчальному закладі не вважається сумісництвом.

Відповідно до п. 12 Переліку виконання робіт, зазначених у п. 8, здійснюється залежно від характеру робіт як в основний робочий час, так і за його межами.

Згідно з п. 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15 квітня 93 року № 102, працівникам закладів освіти дозволяється вести викладацьку роботу у цьому ж закладі освіти, але в середньому не більше 2 годин на день, якщо вони за основною роботою отримують повний посадовий оклад (ставку). Передостаннім абзацом цього пункту передбачено, що названим працівникам за норму годин, визначену у ньому, оплата проводиться понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому для вчителів, тобто за тарифікацією.

Пунктом 36 Інструкції № 102 передбачено, що додаткова оплата за класне керівництво провадиться вчителям та іншим педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів у I — IV класах — у розмірі 20%, а в V — XI (XII) класах — у розмірі 25 % ставки заробітної плати.

Види робіт, які виконує класний керівник, передбачено Положенням про класного керівника навчального закладу системи загальної середньої освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 06.09.2000 р. № 434. Виконання обов’язків класного керівника робочим часом не регламентується.

Тому соціальний педагог, який працює на 0,75 штатної одиниці цієї посади, може у межах основного робочого часу здійснювати викладацьку роботу за посадою вчителя в обсязі до 12 годин на тиждень (2 години щодня за шестиденного робочого тижня), а також виконувати обов’язки класного керівника з оплатою цієї всієї педагогічної роботи за тарифікацією.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі