Теми статей
Обрати теми

Педстаж вихователя оздоровчого табору

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи зараховується до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років керівнику гуртка закладу позашкільної освіти час роботи на посаді вихователя дитячого оздоровчого табору?

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти затверджено постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок).

Пунктом 2 цієї постанови передбачено, що дія Порядку поширюється на працівників, які займають посади згідно з Переліком № 963* та на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.

* Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затверджений постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

Пунктом 2 зазначеного Порядку передбачено, що до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років педагогічних та науково-педагогічних працівників зараховується час роботи на посадах, передбачених Переліком № 963, а також інші види роботи, передбачені цим Порядком.

До Переліку № 963 включено як посаду керівника гуртка, студії, секції, інших форм гурткової роботи, так і посаду вихователя.

При цьому слід мати на увазі, що Переліком № 963 для деяких посад педагогічних працівників обумовлено належність до певних типів закладів освіти, для інших — такої належності не встановлено.

Щодо посади вихователя, як і посад керівника гуртка, вчителя, викладача, майстра виробничого навчання тощо, то належність до закладів освіти не вимагається. Відповідно до п. 5 Переліку типів позашкільних навчальних закладів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2001 р. № 433, оздоровчі заклади для дітей та молоді: дитячо-юнацькі табори (містечка, комплекси), у тому числі оздоровчі, заміські, профільні, праці та відпочинку, санаторного типу, з денним перебуванням; туристські бази належать до позашкільних навчальних закладів.

Оплата праці вихователя, зокрема дитячого оздоровчого табору як позашкільного навчального закладу, здійснюється відповідно до наказу МОН від 26.09.2005 р. № 557.

Згідно з п.п. 1 п. 3 розд. XII Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII до приведення законодавства та установчих документів закладів освіти у відповідність із цим Законом терміни «навчальний заклад» і «заклад освіти» є ідентичними, а всі суб’єкти владних повноважень і навчальні заклади керуються всіма положеннями цього Закону, що стосуються закладів освіти, а також положеннями законодавства, що стосуються навчальних закладів у частині, що не суперечить цьому Закону.

Згідно з п.п. 2 п. 3 розд. XII Закону термін «заклад освіти», що вживається у цьому Законі та спеціальних законах, відповідає терміну «навчальний заклад», що вживається в Конституції України.

Тому час роботи вихователя такого позашкільного навчального закладу, як дитячий оздоровчий табір, зараховується керівнику гуртка до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі