Теми статей
Обрати теми

Нові рахунки для сплати податків, зборів, ЄСВ

З 1 січня 2021 року відкриті нові рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів та зарахування коштів єдиного соціального внеску.

Як повідомила Державна казначейська служба України, зміна рахунків відбулася у зв’язку з врегулюванням територіального устрою відповідно до постанови «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 р. № 807-ІХ та згідно зі ст. 4 Закону про ЄСВ.

Увага! Кошти, сплачені платниками на «старі» рахунки, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам як нез’ясовані надходження.

Тож будьте уважні!

Крім того, нагадаємо, що з 1 січня можна сплачувати податки через єдиний рахунок*.

* Детальніше про це читайте у статті «Єдиний рахунок для сплати податків: зовсім скоро» // «ОП», 2020, № 22

Об’єднана звітність із ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Мінфін затвердив нові форми звітності з ПДФО та ЄСВ, об’єднавши їх в один звіт (наказом від 15.12.2020 р. № 773).

Оновлена форма отримала назву «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску».

Увага! Податковий розрахунок за об’єднаною формою:

• подається щокварталу;

• перший раз подається за I квартал 2021 року.

Нова форма звіту включає:

• заголовну частину (аналог таблиці 1 ЄСВ-звіту);

• додаток 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» (аналог таблиці 6 ЄСВ-звіту);

• додаток 2 формується та подається лише районними (міськими) управліннями праці та соціального захисту населення;

• додаток 3 «Відомості про осіб, які проходять строкову військову службу»;

• додаток 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (аналог форми № 1ДФ);

• додаток 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби»;

• додаток 6 «Відомості про наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства».

Скорочення працівників обласних та районних державних адміністрацій

У зв’язку з реорганізацією районів у липні 2020 року (постанова КМУ від 17.07.2020 р. № 807-ІХ) уряд оптимізував штатну чисельність працівників обласних та районних державних адміністрацій.

Гранична чисельність таких працівників визначена відповідно для кожної адміністративно-територіальної одиниці (постанова КМУ від 28.12.2020 р. № 1345).

Порівняно з 2020 роком, граничну чисельність працівників райдержадміністрацій з 1 січня 2021 року зменшено майже на 15 тис. одиниць. Чисельність працівників облдержадміністрацій буде скорочена з 1 липня 2021 року. У зв’язку з цим голови облдержадміністрацій зобов’язані забезпечити організацію здійснення заходів:

• у тижневий строк — щодо попередження про можливе наступне звільнення працівників райдержадміністрацій, які реорганізуються;

• у місячний строк з дати попередження — щодо проведення вивільнення державних службовців райдержадміністрацій, які реорганізуються, відповідно до вимог законодавства про державну службу;

• у двомісячний строк з дати попередження — щодо проведення вивільнення працівників райдержадміністрацій, які реорганізуються, відповідно до вимог законодавства про працю.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі