Теми статей
Обрати теми

Щодо гарантій працівникам-донорам у період простою підприємства

Лист від 21.05.2020 р. № 3511-06/32103-09

Мінекономіки розглянуло звернення <…> щодо гарантій працівникам, які є донорами крові, та в межах компетенції повідомляє.

<…> Відповідно до статті 124 Кодексу законів про працю України за працівниками-донорами зберігається середній заробіток за дні обстеження в закладах охорони здоров’я і здавання крові для переливання.

Також цим працівникам безпосередньо після кожного дня здавання крові для переливання надається день відпочинку зі збереженням середнього заробітку. На бажання працівника цей день приєднується до щорічної відпустки.

Згідно зі статтею 9 Закону України «Про донорство крові та її компонентів за бажанням працівника цей день може бути приєднано до щорічної відпустки або використано в інший час протягом року після дня давання крові чи її компонентів.

Тобто законодавством передбачено, що працівнику-донору день здачі крові та день відпочинку після здачі крові, незалежно від того, що підприємство чи підрозділ перебуває у простої, оплачується за середнім заробітком.

Одночасно повідомляємо, що листи міністерств не є нормативно-правовими актами та мають інформаційно-рекомендаційний характер.

Заступник Міністра Юлія СВИРИДЕНКО

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі