№6

Оплата праці, березень, 2021/№ 6 Інші номери журналу ›
  • Допомога на лікування: яку суму може надати роботодавець Працівник просить надати йому матеріальну допомогу на лікування (довго хворів). Він надав виписку з історії хвороби, призначення лікаря з переліком необхідних для лікування медикаментів і чеки РРО про придбання таких препаратів на загальну суму 18000 грн. Чи можна надати таку суму допомоги? Чи платити з неї ПДФО, ВЗ і ЄСВ?
  • Об’єднана звітність — 1 квітня все ближче
  • Щодо гарантій працівникам-донорам у період простою підприємства Лист від 21.05.2020 р. № 3511-06/32103-09
  • Простій: чи будуть гарантії для донорів?
  • Переведення працівників: різновиди та правила Реорганізація, оптимізація, об’єднання, злиття… Знайоме? Кадровику в таких випадках роботи чимало. У цій статті розглянемо всі нюанси переведення працівників. Поговоримо про процедуру, правила оформлення та трудові гарантії.
  • Переведення до іншого роботодавця Фразу «переведення на роботу на інше підприємство» часто можна почути в контексті звільнення з роботи. Дійсно, таке переведення пов’язане із звільненням. За якими правилами воно здійснюється, які має нюанси та особливості, зараз розкажемо.
  • Особливості переведення в держслужбі та ОМС Рух кадрів у бюджетників також передбачає переведення на інші посади. Такі переведення відбуваються, зокрема, у межах одного органу, або до іншого структурного підрозділу цього ж органу, або до іншого органу тощо. Деякі переведення працівників є наслідками реорганізації органів держслужби чи ОМС. І на відміну від інших працівників-бюджетників, переведення держслужбовців та посадових осіб ОМС мають свої особливості. Про них і піде мова.
  • Переміщення ≠ переведення: в чому різниця Поняття «переміщення» та «переведення» часто плутають, але це зовсім різні ситуації. Тому дуже важливо вміти їх розрізняти. Про переведення ви вже дізнались зі статті на с. 8. А зараз розкажемо про нюанси переміщення працівників.
  • Переведення на нижчеоплачувану роботу: оплатні гарантії При переведенні на іншу постійну нижчеоплачувану посаду в межах одного підприємства передбачена оплатна гарантія — збереження попереднього середнього заробітку протягом двох тижнів з дня переведення. Як правильно розрахувати цю оплату, ми вам підкажемо.
  • Винагороди та премії: розрахунок середньої Чи враховуються при обчисленні середньоденної зарплати згідно з Порядком № 100 винагороди та премії у зв’язку з ювілеєм? Чи включаються до розрахунку середньої суми винагороди за квартал та за підсумками роботи за рік чи тільки суми премій за квартал та за 12 місяців?
  • Довідка замість лікарняного листа: як бути? Ви думали, затримка у виплаті лікарняних і неможливість подати проміжну звітність — найнеприємніше, що могло статися? Ні, «вишенькою» в «лікарняному» питанні виявилася відсутність бланків листків непрацездатності. Та й навіщо вони? Адже скоро з’являться електронні лікарняні! Але що ж робити роботодавцю, коли черговий працівник принесе йому довідку замість лікарняного листа? Давайте розбиратися.
  • Одинока мати: статус і пільги Для працівниць, які мають статус одинокої матері, законодавством установлена низка пільг, які повинен надати роботодавець. Це і трудові гарантії, і відпускні привілеї, і пільги в оподаткуванні. Як визначити, чи є працівниця одинокою матір’ю, щоб не обмежити її права та уникнути можливих трудових спорів? Якими документами підтверджують цей статус? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Працевлаштування безробітного: чи можна відмовити? «Кадри вирішують все», але для цього їх треба грамотно підібрати. Найм персоналу — це завжди конкурс. Тож, з одного боку, прийняти на роботу — значить, знайти кращого професіонала, а з іншого — оголосити іншим, що вони не підійшли. А що робити, якщо до вас направлено особу з центру зайнятості? Чи можна їй відмовити в працевлаштуванні? Відповідь знаходимо у судовій практиці.
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у березні 2021 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі