Теми статей
Обрати теми

Прийшов і… поїхав, або Відрядження в перший робочий день

Біляєва Олена, експерт з питань оплати праці
Працівника прийнято на роботу з 24.11.2021. Наказ про прийняття на роботу видано 23.11.2021. Керівник хоче направити цього працівника у відрядження в його перший робочий день ― 24 листопада. Чи можна видати наказ про відрядження 23 листопада ― до того, як працівник приступить до виконання своїх трудових обов’язків?

Немає нічого дивного в тому, що вже в перший робочий день новоприйнятого працівника відправляють у відрядження. Адже для роботодавця він такий же працівник, як і інші співробітники. Але тут може виникнути декілька організаційних питань. Особливості оформлення розпорядчих документів з кадрових питань (особового складу) визначають, зокрема, Правила № 1000/5*. Саму форму наказу про відрядження з поясненнями щодо її заповнення можна знайти у Збірнику № 7**. Зміст наказу (розпорядження) про відрядження прописаний також у п. 1 розд. II і в п. 1 розд. III Інструкції № 59***.

* Правила організації діловодства та архівного зберігання документів.., затверджені наказом Мін’юсту від 18.06.2015 № 1000/5.

** Збірник уніфікованих форм організаційно-розпорядчих документів, затверджений протоколом засідання Нормативно-методичної комісії Укрдержархіву від 22.11.2015 № 7 (undiasd.archives.gov.ua/doc/zbirnik%20UF.pdf).

*** Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Мінфіну від 13.03.98 № 59.

Жодним із зазначених документів чітко не регламентована дата видання наказу (розпорядження) про відрядження. Зрозуміло лише, що цей документ повинен з’явитися до початку відрядження і містити, зокрема, строк відрядження (дати вибуття у відрядження і прибуття з нього) та інші ключові моменти.

Згідно з п. 1 гл. 4 розд. II Правил № 1000/5 датою документа є відповідно дата його підписання, затвердження, прийняття, реєстрації або складання (для актів), засідання колегіального органу (для протоколів).

Розпорядчий документ набуває чинності з моменту його підписання і реєстрації, якщо в тексті не встановлені інші строки (п. 10 гл. 9 розд. II Правил № 1000/5).

У Збірнику № 7 також сказано, що при оформленні наказу (розпорядження) про відрядження дату проставляють під час підписання такого наказу (розпорядження).

Таким чином, ситуація, коли наказ про відрядження працівника-новачка виданий до дати, з якої він фактично приступає до виконання своїх трудових функцій, цілком можлива. Жодних заборон із цього приводу в нормативно-правових актах немає.

У тексті наказу ви можете зазначити, що він набуває чинності з 24.11.2021 — дати прийняття працівника на роботу.

Зверніть увагу: наприкінці наказу оформляють відмітку «З наказом ознайомлений(а)», де працівник повинен поставити свій підпис і зазначити дату ознайомлення з наказом (розпорядженням). Ця вимога закріплена в п. 11 гл. 9 розд. II Правил № 1000/5, а також у Збірнику № 7.

Підтвердити ознайомлення з наказом особа може тільки після набуття статусу працівника. Адже направити у відрядження особу, що не є працівником установи, не можна. Це випливає, зокрема, з визначення терміна «службове відрядження», наведеного в п. 1 розд. I Інструкції № 59 (ср. ).

І ще один момент. Перед від’їздом у відрядження роботодавець зобов’язаний забезпечити відрядженого працівника авансом (п. 11 розд. II, п. 5 розд. III Інструкції № 59).

Зверніть увагу: доти, доки особа не є працівником установи, видати їй аванс на відрядження не можна.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі