№22/1

Оплата праці, листопад, 2021/№ 22/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • У вас працює іноземець? Чекайте на перевірку Кабмін на своєму офіційному сайті (kmu.gov.ua) попередив про те, що Держпраці та ДПСУ проведуть перевірки роботодавців, які отримали дозвіл на застосування праці іноземців і осіб без громадянства.
  • COVID-сертифікат & міжнародне свідоцтво про вакцинацію МОЗ на своєму офіційному сайті (moz.gov.ua) роз’яснило, у чому різниця між COVID-сертифікатом і Міжнародним свідоцтвом про вакцинацію.
  • Нова модель надання послуг центрами зайнятості Уряд прийняв рішення впровадити нову модель надання кліентоорієнтованих послуг центрами зайнятості.
  • Прийшов і… поїхав, або Відрядження в перший робочий день Працівника прийнято на роботу з 24.11.2021. Наказ про прийняття на роботу видано 23.11.2021. Керівник хоче направити цього працівника у відрядження в його перший робочий день ― 24 листопада. Чи можна видати наказ про відрядження 23 листопада ― до того, як працівник приступить до виконання своїх трудових обов’язків?
  • Вимушений прогул: чи компенсувати відпустку? Спори про звільнення займають одне з перших місць серед трудових спорів у судах. Ображені працівники намагаються в ідеалі домогтися справедливості в суді чи хоча б «заробити» додаткових грошей у вигляді компенсації за вимушений прогул. Деякі ж кмітливі працівники на цьому не зупиняються і вимагають ще й компенсацію за невикористані відпустки за цей період. Тож чи підлягають задоволенню їх вимоги? Відповідь — у постанові ВС від 09.09.2021 у справі № 360/3096/20.
  • Декретниця виходить із відпустки: як перевести її на іншу посаду Працівниця, яка обіймала 1,5 ставки на різних посадах (одна — основна ставка і 0,5 ставки — внутрішнє сумісництво), перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. На її основній ставці зараз працює інший працівник за строковим трудовим договором. Як перевести працівницю, коли вона вийде з відпустки для догляду за дитиною, на цілу ставку посади, яку вона обіймала на умовах внутрішнього сумісництва, а «строкового» працівника залишити на її місці?
  • Класифікатор професій: зустрічаємо Зміни № 10 До Класифікатора професій ДК 003:2010 знову внесено зміни (Зміни № 10*). Запрацювали вони одразу в день затвердження, тобто з 25 жовтня 2021 року. Перехідного періоду не передбачили. Ну а навіщо? Роботодавці самі якось «розрулять». Проте ми не залишимо вас один на один зі змінами. Давайте розглянемо, що змінилося та як діяти, якщо вас зачепили зміни.
  • Повідомлення про прийняття на роботу: визначаємо строк зберігання Який строк зберігання повідомлення про прийняття працівника на роботу? Чи можуть представники Держпраці вимагати повідомлення за 2015 рік, якщо податкові органи вже перевірили підприємство за цей період?
  • Тригери втоми: чому ми почуваємося виснаженими? Просте запитання: як ви почуваєтесь? І чергова відповідь: нормально. Як часто ви відповідаєте чесно, наприклад, що втомилися, що вам потрібна допомога та підтримка? У світі, де всі біжать назустріч «успішному успіху», не так просто сказати про те, що ви втомилися боротися з негараздами, відмовлятися від власних бажань та хочете знизити темп.
  • Перелік професійних свят і пам’ятних дат у грудні 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі