Теми статей
Обрати теми

Дистанційно оформити лікарняний лист вже не можна

МОЗ своїм наказом від 02.08.2021 р. № 1609 вніс зміни до низки нормативних актів.

У результаті цього:

абзаци другий і третій п. 1.7 розд. 1 виключені з Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом МОЗ від 13.11.2001 р. № 455,

• а п. 2 розд. IV виключений із Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого наказом МОЗ від 01.06.2021 р. № 1066.

Нагадаємо, що ці норми давали можливість лікарям у період карантину:

• оформляти паперові листки непрацездатності на підставі звернення та опитування хворого по телефону або інтернет-телефонії строком до 5 календарних днів. За необхідності він міг бути продовжений;

• формувати медвисновки в амбулаторних умовах на підставі звернення та опитування хворого по телефону або за допомогою інтернет-телефонії, засобів телемедичного зв’язку з категоріями: «Захворювання або травма загального характеру»; «Обсервація, самоізоляція…» і «Карантин».

Проте як тільки наказ набуде чинності, дистанційно відкрити лікарняний (як у паперовій формі, так і в електронній) стане неможливо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі