Теми статей
Обрати теми

Така різна середня: матдопомога та відпустка новачку

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Особливості розрахунку відпускних, компенсації за невикористану відпустку, матдопомоги та інших виплат, що обчислюються виходячи із середньої зарплати, регулює Порядок № 100. Але деякі з них розраховуються виходячи з розрахункового періоду 12 календарних місяців, а інші — виходячи з розрахункового періоду 2 календарні місяці. Тому правила розрахунку у них різні, попри те, що обчислення цих виплат регламентує один документ. У цій статті нагадаємо, як розрахувати за середнім заробітком матдопомогу на соцпобут і відпускні працівнику. При цьому закцентуємо увагу на розрахунку цих виплат новачку, який відпрацював менше одного місяця.

Почнемо з прикладу, на якому пояснимо принцип та нюанси розрахунку середньої зарплати для двох різних випадків працівнику-новачку.

Приклад. Працівник прийнятий на роботу в міську раду 17 серпня 2021 року інспектором з окладом 4300 грн (зайнятість — повна, графік роботи — стандартна п’ятиденка). За його заявою розпорядженням керівника від 22 вересня 2021 року йому надана допомога на соцпобут у розмірі середньомісячного заробітку. З 29 вересня по 1 жовтня 2021 року він іде на 3 дні у щорічну основну відпустку. За 10 робочих днів серпня йому нарахована зарплата у сумі 3071,43 грн. Як розрахувати матдопомогу і відпускні?

Матдопомога на соцпобут

Матдопомога новачку. Нагадаємо, що матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань може надаватися один раз на рік за рішенням керівника (шляхом видання наказу або розпорядження) за наявності коштів на її виплату та на підставі особистої заяви працівника, в якій зазначені обставини, які обумовили необхідність отримання матеріальної допомоги (наприклад, скрутне матеріальне становище). Розмір такої допомоги не має перевищувати середньомісячної зарплати*.

* Правила і нюанси виплати допомоги на соцпобут в ОМС ви можете знайти у статті «Допомога на соцпобут в ОМС» цього номера.

За умов наведеного прикладу матдопомога на соцпобут виплачується працівнику у максимальному розмірі — середньомісячна зарплата.

Зауважте: законодавство не містить вимог щодо стажу роботи для її виплати. Тому якщо внутрішніми локальними документами не передбачене обмеження щодо виплати матдопомоги новачкам, то за рішенням керівника і наявності на таку виплату коштів допомога на соцпобут може бути виплачена працівнику-новачку за його заявою.

Середньоденна зарплата. Середньоденна зарплата для обчислення матдопомоги розраховується з виплат за останні два календарних місяці роботи, що передують місяцю, в якому відбувається подія, з якою пов’язана відповідна виплата (абз. 3 п. 2 Порядку № 100).

Для розрахунку суми матдопомоги середньоденну зарплату визначаємо за такою формулою:

ЗПсд = ЗПф : РДф,

де ЗПсд — середньоденна (середньогодинна) заробітна плата;

ЗПф — сума зарплати за фактично відпрацьовані працівником робочі дні (години) протягом розрахункового періоду;

РДф — кількість робочих днів (годин), фактично відпрацьованих у розрахунковому періоді.

Як бачите, у цьому розрахунку беруть участь фактично нарахований заробіток і фактично відпрацьовані робочі дні (години) розрахункового періоду. Та щоб їх підрахувати, необхідно визначити розрахунковий період.

Розрахунковий період. Визначимо розрахунковий період у два кроки.

1. Знайдемо «точку відліку». Тобто визначимося з місяцем (датою), в якому відбулася подія (дата затвердження розпорядження керівника). За умовами прикладу — це 22 вересня 2021 року. Отже, місяць від якого відштовхуємося, — вересень 2021 року.

2. Визначимо місяці розрахункового періоду, що передують вересню. Це повинні бути 2 місяці — липень і серпень 2021 року. Але працівник (прийняття на роботу — 17 серпня) відпрацював лише 10 робочих днів у серпні. Тобто в розрахунковому періоді в нього відсутні повністю відпрацьовані місяці.

Саме тут дехто з бухгалтерів «обпікається» і рахує середню зарплату виходячи з окладу. Це неправильно! І ось чому.

Увага!

Для випадку з розрахунком за 2 календарних місяці вимога про повністю відпрацьовані місяці в Порядку № 100 відсутня.

Це також наголошували фахівці Мінекономіки у роз’ясненні від 24.12.2020 р. на своєму сайті me.gov.ua.

Тобто ми повинні розрахувати середню виходячи з виплат за фактично відпрацьовані дні у двомісячному періоді, що передують вересню 2021 року, а саме з виплат за 10 відпрацьованих днів серпня.

Розрахунок середньоденного заробітку буде такий:

3071,43 : 10 = 307,14 (грн).

Тепер перейдемо до розрахунку матдопомоги на соцпобут, яка надається в розмірі середньомісячного заробітку.

Середньомісячний заробіток. Середньомісячна зарплата для нарахування допомоги обчислюється за формулою.

ЗПсм = ЗПсд x РДсм,

де ЗПсм — середньомісячна зарплата;

РДсм — середньомісячне число робочих днів у розрахунковому періоді.

У свою чергу, середньомісячне число робочих днів обчислюється так.

РДсм = РД : 2,

де РД — кількість робочих днів за графіком роботи у розрахунковому періоді.

Виходячи з умов наведеного прикладу, умовним розрахунковим періодом є липень — серпень 2021 року, норма яких за стандартною п’ятиденкою становить 43 робочих дня (22 дні липня + 21 день серпня). Знайдемо середньомісячне число робочих днів:

43 : 2 = 21,5 (роб. дн.).

Тепер, маючи суму середньоденної зарплати і середньомісячне число робочих днів, розрахуємо суму матдопомоги:

307,14 х 21,5 = 6603,51 (грн).

Отже, працівнику буде надана матдопомога на соцпобут у сумі 6603,51 грн. Тепер перейдемо до розрахунку відпускних.

Відпускні

Відпустка новачку. За загальними правилами права на основну щорічну відпустку повної тривалості у перший рік роботи працівник набуває після відпрацювання безперервно шести місяців у конкретного роботодавця (ч. 5 ст. 10 Закону про відпустки).

А до такого відпрацювання відпустка може бути надана тривалістю, визначеною пропорційно до відпрацьованого часу (див. лист Мінсоцполітики від 20.08.2015 р. № 507/13/133-15). Утім, із дозволу керівника працівнику може бути надано відпустку «авансом».

За умовами наведеного прикладу працівник не має безперервної роботи 6 місяців, але термін роботи дозволяє йому використати 3 дні відпустки (пропорційно до відпрацьованого часу). Відпустка йому надана, тепер перейдемо до розрахунку відпускних.

Середньоденна зарплата. Обчислення середньої зарплати для оплати часу відпустки/відпускної компенсації проводиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки / відпускної компенсації.

А якщо працівник пропрацював менше року перед місяцем надання відпустки, то середня зарплата обчислюється виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому надається відпустка (абз. 2 п. 2 Порядку № 100).

Увага!

До розрахункового періоду при обчисленні відпускних включаються повні (!) місяці роботи, які передують місяцю надання відпустки.

Але за умовами наведеного прикладу повних місяців роботи у працівника немає. Тому норма абз. 2 п. 2 Порядку № 100 до наведеного у прикладі випадку не може бути застосована, оскільки у працівника відсутній розрахунковий період.

Якщо у працівника відсутній розрахунковий період, то середня зарплата обчислюється з установлених йому в трудовому договорі тарифної ставки, посадового (місячного) окладу, але не менше ніж МЗП, і пропорційно до зайнятості працівника.

Розрахунок середньої зарплати від окладу (МЗП) здійснюємо за такою формулою:

ЗПсд = ПО х 12 : КДрп,

де ПО — посадовий оклад (МЗП) пропорційно зайнятості;

КДрп — календарні дні умовного розрахункового періоду зменшені на кількість святкових і неробочих днів.

Тобто знаходимо умовну зарплату умовного розрахункового періоду і ділимо її на кількість календарних днів умовного розрахункового періоду зменшену на святкові і неробочі дні.

Виходячи з умов наведеного прикладу посадовий оклад працівника при повній зайнятості виявляється меншим за МЗП. Оскільки зайнятість працівника повна, то у розрахунку фігурувати МЗП у розмірі 6000 грн.

В умовному розрахунковому періоді 365 календарних днів зменшуємо на 11 святкових і неробочих і в результаті отримуємо 354 календарних дні, які й беремо до розрахунку.
Розрахунок середньоденної зарплати для обчислення відпускних буде такий:

6000 х 12 : 354 = 203,39 (грн).

Перейдемо до обчислення відпускних.

Сума відпускних. Відпускні знаходимо множенням середньоденної зарплати на кількість днів відпустки. За умовами прикладу працівнику надано 3 дні основної щорічної відпустки. Розрахунок відпускних буде такий:

203,39 х 3 = 610,17 (грн).

Нагадаємо: відпускні виплачуйте працівнику не пізніше ніж за три дні до початку відпустки. Дні рахуємо календарні. Як правильно визначити граничну дату виплати? Ось дивіться. Дата виходу працівника у відпустку — 29 вересня. Відраховуємо три дні до цієї дати — 26, 27 та 28 вересня. Оскільки день виплати припадає на вихідний (25 вересня), то відпускні потрібно виплатити напередодні — 24 вересня (п’ятниця).

Запам’ятайте: між датами виходу у відпустку і виплати відпускних мають «сидіти» не менше ніж три календарних дні.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі