Теми статей
Обрати теми

е-Лікарняний сумісника: алгоритм дій роботодавця

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Право на допомогу по тимчасовій непрацездатності мають працівники як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом. Яким нюансам потрібно приділити увагу, якщо відкрив лікарняний зовнішній сумісник? Про це розкажемо у статті.

З чого починати

Після того як працівник (основний чи сумісник) захворів і йому відкрили е-лікарняний, роботодавець повинен перевірити, чи потрапив е-лікарняний до особистого кабінету страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

При прийомі на роботу роботодавець зобов’язаний подати на працівника, у тому числі на сумісника, Повідомлення про прийняття працівника на роботу. У ньому, серед іншого, зазначається місце роботи застрахованої особи: основне чи сумісництво. Ця інформація повинна враховуватися під час формування е-лікарняних (п. 2 розд. ІІ Порядку № 1234*).

* Порядок видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності, затверджений наказом МОЗ від 17.06.2021 № 1234.

Отже при формуванні е-лікарняного прив’язка повинна йти до повідомлення про прийняття на роботу. Але, як свідчить практика, це не завжди спрацьовує. Наприклад, якщо захворів сумісник-новачок, за яким ще жодного разу не було надано відомостей у об’єднаній звітності, то е-лікарняний на підставі Повідомлення може й не сформуватися.

Для цього треба подати довідковий об’єднаний звіт з відомостями про прийняття на роботу такого працівника. Після цього е-лікарняний з’явиться у електронному кабінеті страхувальника.

Особливість номера е-лікарняного

Чіткою «міткою» е-лікарняного сумісника є його номер. Адже у роботодавця, у якого застрахована особа працює за сумісництвом, у кабінеті страхувальника відображається копія е-лікарняного. Про те, що це копія, свідчить остання цифра номера лікарняного після крапки (див. рисунок).

img 1

Номер лікарняного (копії) сумісника

Зверніть увагу: е-лікарняний має унікальний номер, а цифра, зазначена після крапки, містить суто технічну інформацію, яка визначає порядковий номер копії відповідно до місць сумісництва.

У кабінеті основного роботодавця відображається тільки унікальний номер. Якщо у працівника декілька місць роботи за сумісництвом, то один з його роботодавців побачить у своєму кабінеті страхувальника копію е-лікарняного з номером ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.1, другий — з номером ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.2.

Розгляд комісії із соцстрахування

Сформований е-лікарняний доступний для перегляду в особистому кабінеті роботодавця (як основного, так і сумісника) в день його створення. Він одразу має статус «Закритий». Тобто маємо плановий період хвороби з датами відкриття та закриття такого лікарняного. Проте протягом 7 днів після його закриття лікар ще має змогу внести до нього зміни.

А от виданим е-лікарняний вважається через 7 днів після дати закриття (п. 3 розд. II Порядку № 1234). Отже «готовий до сплати» він стане на 8-й день після закриття. Саме з цього моменту е-лікарняний буде підставою для надання матеріального забезпечення і його можна брати в роботу.

З моменту видачі (з 8-го дня після закриття) е-лікарняного у комісії із соцстрахування є 10 днів для того, щоб його розглянути і протокольно прийняти рішення про призначення чи відмову у матзабезпеченні**.

** Як правильно скласти протокол комісії із соцстрахування, ми пояснювали у статті «Протокол комісії із соцстрахування: призначаємо допомогу» // «ОП», 2022, № 3.

Важливо!

У протоколі потрібно вказувати тільки унікальний номер е-лікарняного до крапки

Також у протоколі зазначається відсотковий розмір оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності. А він залежить від наявного страхового стажу. Отже, на момент розгляду е-лікарняного працівника комісії із соцстрахування необхідно мати інформацію про його страховий стаж.

Цю інформацію може надати сам працівник. Також її може запросити у ПФ і роботодавець. Роботодавці мають змогу отримати інформацію про страховий стаж свого працівника через вебпортал ПФУ у вигляді «Довідки про трудовий та страховий стаж» (додаток 9). Вона формується за період з 2004 року і не містить суми нарахованої зарплати, але в ній визначено, за який період внески сплачено в повному обсязі, а за який — частково.

На практиці роботодавці при прийомі працівника на роботу просять надати довідки про страховий стаж (довідка ОК-5, ОК-7). За допомогою цих довідок можна безпомилково визначити страховий стаж працівника.

Також у користувачів (застрахованих осіб — працівників) єдиного порталу державних послуг «Дія» нещодавно з’явилася можливість такі довідки отримати в електронному вигляді в додатку «Дія», встановленому у смартфоні. Для цього потрібно зайти у додаток, обрати «Послуги» → «Довідки» → (обрати натисканням потрібну довідку) →«Замовити».

Довідка про середню

Необхідним документом для оплати е-лікарняного суміснику є довідка про середню заробітну плату за основним місцем роботи (п. 30 Порядку № 1266). Її форма наведена у додатку до Порядку № 1266.

Якщо особа ще має кілька місць роботи за сумісництвом, то також потрібні довідки про середню заробітну плату за кожним місцем роботи за сумісництвом.

Наприклад, у вас в кабінеті засвітився е-лікарняний на працівника з номером 122222-1333333333-1.2. Цифра 2 після крапки свідчить про те, що у цього працівника, крім основного місця роботи, є ще два місця роботи за сумісництвом. Або номер е-лікарняного 122222-1333333333-1.1, але є інформація, що у працівника декілька місць роботи за сумісництвом. Тоді це привід для того, щоб потурбуватися про наявність двох довідок про середню зарплату (з основного місця роботи і з іншого місця роботи за сумісництвом).

Такі довідки потрібні для контролю сумарної зарплати: за основним місцем роботи + за місцем (місцями) роботи за сумісництвом, з якої розраховуються виплати, за місяцями розрахункового періоду.

Адже її розмір не може перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування ЄСВ.

Довідковий Податковий розрахунок

Для призначення матеріального забезпечення застрахованим особам (як для основних працівників, так і для сумісників) за рахунок ФСС необхідно подати Об’єднаний звіт з типами «Звітна» як «Довідкова».

Нагадаємо, що його подання потрібно у разі, якщо в Держреєстрі загальнообов’язкового соцстрахування щодо деяких місяців відсутні відомості для перевірки ФСС правильності даних щодо розрахунку лікарняних.

Тобто якщо у розрахунковий період при обчисленні лікарняних потрапили місяці, щодо яких ще не подавався звітний Податковий розрахунок, то потрібно подавати довідковий.

Наприклад, працівник (не новачок) хворів з 1 по 8 лютого 2022 року. У цьому випадку потрібно подати довідковий звіт за січень 2022 року. Адже січень входить до розрахункового періоду при обчисленні допомоги по тимчасовій непрацездатності, а інформації про доходи працівника за цей місяць ще немає у реєстрі застрахованих осіб, оскільки строк подання звіту за 1 квартал 2022 року ще не настав.

Разом з тим довідковий Податковий розрахунок немає потреби формувати, якщо за місяці, які потрапили до розрахункового періоду при обчисленні лікарняних, Податковий розрахунок вже подавався.

Наприклад, коли працівник (не новачок) хворів з 31 січня по 9 лютого 2022 року (розрахунковий період: січень — грудень 2021 року).

У цій ситуації за місяці, які увійшли до розрахункового періоду, вже подані звітні Податкові розрахунки.

Також немає потреби формувати довідковий звіт, коли, наприклад, працівник хворів, але період хвороби оплачується за рахунок коштів роботодавця (хвороба працівника тривала не більше 5 календарних днів).

Заява-розрахунок

З дня прийняття комісією (уповноваженим) із соцстрахування позитивного рішення про виплату матеріального забезпечення у бухгалтера є 5 днів для розрахунку лікарняних і подання заяви-розрахунку до ФСС на фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Про важливі моменти і нюанси формування заяви-розрахунку ви можете прочитати у статті «Заява-розрахунок: заповнюємо з е-лікарняними особливостями» // «ОП», 2021, № 24.

Щодо е-лікарняних сумісників, то у заяві-розрахунку відображаємо їх за загальним правилом. Також нагадаємо, що номер е-лікарняних сумісників необхідно вказувати тільки унікальний, до крапки (див. рисунок вище).

Заяву-розрахунок не потрібно подавати в разі, якщо працівник (як основний, так і сумісник) хворів 5 і менше днів, які повністю оплачує роботодавець.

Виплата матзабезпечення та звітування про виплату

Після того, як кошти надійшли роботодавцю на його спецрахунок, виплата допомоги працівникам (як основним, так і сумісникам) здійснюється роботодавцем у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після надходження коштів від ФССУ.

Після виплати матзабезпечення роботодавець зобов’язаний відзвітувати перед ФСС. Для цього протягом місяця з дня проведення виплат потрібно направити Повідомлення про те, що кошти виплачені в повному обсязі та у призначений строк.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі