№5

Оплата праці, березень, 2022/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Воєнний стан: відповідаємо на запитання Указ Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 64/2022 затверджено ВРУ 24.02.2022. Строк уведення — на 30 діб з 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року. Крім того, 24.02.2022 набрав чинності Указ Президента України «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022 № 69/2022. Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності цим Указом. Паралельно йде призов резервістів. Та є багато українців, які за покликом серця, а не згідно з указом готові зі зброєю в руках захищати свою Батьківщину. Перед роботодавцями зараз стоїть багато викликів. Адже з ними на зв’язку продовжують знаходитися працівники. Ми готові вам допомогти та відповісти на основні запитання.
  • Зарплата наперед в умовах війни Колективним договором встановлено терміни виплати зарплати за першу половину місяця (авансу) — 15 числа, а зарплати за другу половину місяця — останній день місяця. В умовах жахів війни роботодавець вирішив підтримати своїх працівників і виплатив 1 березня 2022 року всю зарплату за березень. Чи буде це вважатися порушенням чинного законодавства?
  • Призов резервістів: про що потрібно не забути роботодавцеві Наказ Верховного Головнокомандувача ЗСУ «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» від 22.02.2022 № 2 набрав чинності 23.02.2022. Максимальний строк, на який призиватимуться резервісти, — 365 днів з дня набрання чинності зазначеним наказом. Звісно, серед резервістів будуть і ті, хто є найманими працівниками. Тож давайте пробіжимося по гарантіях для таких осіб, про які слід знати роботодавцям.
  • е-Лікарняний сумісника: алгоритм дій роботодавця Право на допомогу по тимчасовій непрацездатності мають працівники як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом. Яким нюансам потрібно приділити увагу, якщо відкрив лікарняний зовнішній сумісник? Про це розкажемо у статті.
  • Перехідний лікарняний і вимога про сплату ЄСВ з МЗП За 15 відпрацьованих днів лютого 2022 року працівнику (основний, без інвалідності) нарахована зарплата у сумі 4875,00 грн. З 22 лютого по 1 березня 2022 року він хворів (сформований е-лікарняний). Чи потрібно у лютому сплачувати ЄСВ з МЗП?
  • Зайві декретні виявлені під час перевірки: що робити Промахи трапляються в кожного. Тому не варто зневірятися. Намагайтеся все швиденько виправити. Особливо за ситуації, коли за результатами перевірки ФСС були виявлені надміру нараховані декретні. Тут важливо терміново повернути надміру витрачені кошти ФСС. А потім компенсувати збиток підприємству. Як це зробити — розповімо в цій статті.
  • Індексуємо зарплату за березень 2022 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі