Теми статей
Обрати теми

Як позбутися індексації зарплати на законних підставах

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Востаннє підвищення окладів працівників підприємства відбулось у червні 2022 року. Починаючи з червня індексація зарплати не проводилась. Коли та на скільки наступного разу потрібно підвищити оклади, для того щоб не нараховувати індексацію?

Основні правила індексації

Правило 1. У місяці підвищення окладів (тарифних ставок) значення індексу споживчих цін (ІСЦ) приймаємо за 1 або 100 %. Для проведення подальшої індексації ІСЦ обчислюємо починаючи з місяця, наступного за місяцем підвищення окладів (абз. 1 та 2 п. 5 Порядку № 1078*).

* Порядок проведення індексації грошових доходів населення, затверджений постановою КМУ від 17.07.2003 № 1078.

Право на індексацію зарплати виникає, коли ІСЦ наростаючим підсумком перевищить поріг індексації (103 %).

ВАЖЛИВО!

«Базовим» місяцем для індексації зарплати буде місяць, в якому підвищили оклад (тарифну ставку) за посадою.

Правило 2. Зарплату індексуємо у межах прожиткового мінімуму на працездатну особу (ПМПО) (абз. 2 п. 4 Порядку № 1078). Частина зарплати, що перевищує ПМПО, індексації не підлягає. У жовтні та листопаді 2022 року зарплату слід індексувати у межах 2600 грн, а у грудні — у межах 2684 грн. Звісно, це стосується лише випадків, коли виникає права на індексацію.

Правило 3. Зміна «базового» місяця відбувається тільки у разі підвищення посадового окладу (тарифної ставки). Збільшення зарплати працівника за рахунок установлення нових надбавок, доплат, премій тощо або підвищення їх розміру на «базовий» місяць не впливає.

Тобто продовжуємо виплачувати працівникові суми індексації, обчислені виходячи з останнього підвищення його окладу (тарифної ставки).

Правило 4. У місяці підвищення окладів у розрахунок підвищення доходу включаємо всі складові зарплати, які мають постійний характер (абз. 5 п. 5 Порядку № 1078).

Склад зарплатних виплат при порівняльних розрахунках для індексації в місяці підвищення окладу визначаємо з урахуванням п. 2 Порядку № 1078.

У порівняльних розрахунках враховуються доплати, надбавки, премії (встановлені в розмірі, що змінюється) за їх розміром (відсотком), що склався в місяці підвищення. Тобто суму зарплатного підвищення слід визначати, виходячи з умов роботи в місяці збільшення посадових окладів (див. лист Мінсоцполітики від 20.11.2015 № 308/10/136-15). Це допоможе правильно визначити загальне зарплатне підвищення.

Правило 5. Індексацію не нараховуємо у місяці підвищення посадового окладу, якщо розмір зарплатного підвищення перевищує суму можливої індексації в відповідному місяці.

Якщо ж сума підвищення не перекриває суми можливої індексації, визначаємо різницю між нею та сумою підвищення. Отримуємо так звану індексацію-різницю.

До чергового підвищення посадових окладів до суми індексації, визначеної в місяці підвищення окладів (індексація-різниця), додаємо суму поточної індексації. Остання виникає у результаті перевищення ІСЦ порога індексації, встановленого п. 11 Порядку № 1078. Таке правило продиктовано абз. 6 п. 5 Порядку № 1078.

Як уникнути індексації?

Якщо роботодавець не хоче індексувати зарплату, то законний метод лише один — періодично підвищувати оклади. Як часто? Існує два варіанти.

Варіант 1. Підвищувати оклади ПРИ настанні права на індексацію. У місяці виникнення права на індексацію підвищуємо посадові оклади працівників настільки, щоб сума підвищення перевищила суму можливої індексації. У цьому випадку ми «обнуляємо» індексацію, замінюючи її підвищенням окладів. Місяць підвищення окладів стає «базовим» для індексації зарплати.

У ситуації, що розглядається, «базовим» місяцем для індексації зарплати є червень 2022 року. Адже саме цього місяця відбулось останнє підвищення окладів працівників. Для «базового» червня-2022 уперше право на індексацію виникне у листопаді 2022 року. Адже ІСЦ наростаючим підсумком з урахуванням вересневого ІСЦ перевищить поріг індексації (1,007липень х 1,011серпень х 1,019вересень х 100 = 103,7 % > 103,0 %), Коефіцієнт індексації буде становити 3,7 %, а сума поточної індексації — 96,20 грн (2600 грн х 3,7 %).

Якщо в листопаді 2022 року підвищити посадові оклади, наприклад, на 100 грн, то цього місяця індексацію нараховувати не потрібно, оскільки сума підвищення окладів перевищить суму можливої індексації від попереднього «базового» місяця (100 грн > 96,20 грн). Листопад 2022 року стане новим «базовим» місяцем, і розрахунок приросту ІСЦ наростаючим підсумком розпочнеться з грудня 2022 року.

А якщо сума підвищення буде менше, ніж можлива індексація?

У такому випадку листопад 2022 року також стане «базовим». Але позбутися індексації не вийде: у працівників з’явиться право на індексацію-різницю у «базовому» листопаді-2022.

Виплачувати індексацію-різницю в розмірі, визначеному в «базовому» місяці, слід буде до наступного підвищення окладів. Надалі в умовах інфляції до індексації-різниці додасться поточна індексація. І до наступного підвищення окладу загальна сума індексації працівника складатиметься з індексації-різниці і поточної індексації.

Тож підвищувати оклади слід обачно.

Варіант 2. Підвищувати оклади ДО настання права на індексацію.

Якщо підвищити посадові оклади до того, як настане право на індексацію, то місяць підвищення окладу стає новим «базовим» (абз. 1 і 2 п. 5 Порядку № 1078).

При цьому жодних вимог до суми підвищення окладів у Порядку № 1078 не передбачено. На це вказують і фахівці Мінсоцполітики в листах від 04.01.2018 № 1/0/66-18 та від 13.03.2019 № 24/0/214-19. Отже, оклади можна підвищити на будь-яку суму.

У нашому випадку останнє підвищення окладів відбулось у червні 2022 року. Дізнавшись ІСЦ за вересень (101,9 %), роботодавець може вжити превентивних заходів у жовтні 2022 року (у цьому місяці право на індексацію ще не настало).

Тобто якщо в жовтні оклади підвищити, наприклад, на 10 грн, тоді жовтень стане «базовим» місяцем. У листопаді 2022 року працівники не матимуть права на індексацію.

Зверніть увагу! Не обов’язково підвищувати оклади заднім числом з 1 жовтня 2022 року. Можна їх підвищити, наприклад, з 20.10.2022. Це випливає із норм абз. 7 п. 5 Порядку № 1078. При цьому ніяких пропорційних розрахунків проводити не потрібно. Адже, як вже було зазначено, у жовтні 2022 року працівники і так не мають права на індексацію від «базового» червня 2022 року. У такому випадку просто змінюється «базовий» місяць.

Надалі в умовах високої інфляції найраніше право на індексацію може виникнути тільки на 3-й місяць після підвищення окладу (див. таблицю).

Право на індексацію

Місяці після підвищення окладу

Події

Дії

«Базовий» місяць —

жовтень 2022 року

Підвищили оклад

Не індексуємо

1-й місяць

(листопад 2022 року)

Індекс інфляції за цей місяць братиме участь у розрахунках. Але він буде відомий тільки в наступному місяці

Не індексуємо

2-й місяць

(грудень 2022 року)

Опублікували індекс інфляції за попередній звітний місяць (листопад). Припустимо, що він склав 103,2 % і перевищує поріг індексації 103 %. Але він застосовується з 1-го числа місяця, що настає за місяцем, в якому офіційно опублікований ІСЦ

Не індексуємо

3-й місяць

(січень 2023 року)

З 1-го числа місяця, що настає за місяцем опублікування індексу інфляції за листопад (1-й місяць після «базового»), виникає право на індексацію на величину приросту 3,2 %

Індексуємо

Тож, враховуючи зазначене, можна підвищувати працівникам оклади, наприклад, через місяць на будь-яку суму, хоч на ті ж 10 грн. Відповідно «базовий» місяць постійно «зсуватиметься» і право на індексацію так і не настане.

Майте на увазі: обидва варіанти з підвищенням окладів стосуються виключно госпрозрахункових підприємств. Вони не підходять для працівників бюджетних установ. Адже умови та розмір оплати праці працівників установ та організацій, які фінансуються з бюджету, визначає КМУ (ст. 8 і 13 Закону про оплату праці*).

* Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 № 108/95-ВР.

Тобто підвищувати посадові оклади бюджетні установи можуть тільки на підставі актів Кабміну. Самостійно приймати рішення про підвищення окладів вони не мають права.

До речі, є підприємства, які підвищують оклади своїм працівникам разом із підвищенням «мінімалки». І таких чимало. Які «індексаційні» нюанси враховувати у цьому випадку? Відповідь на це запитання ви знайдете у статті «Підвищити оклади в жовтні й не отримати… індексацію?!» // «Податки & бухоблік», 2022, № 73.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі