Теми статей
Обрати теми

Звільнення після відпустки: чи повертати «оздоровчі»?

Гаращук Ольга, завідувач відділу вищої школи і науки ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Як виплачується педагогічним працівникам допомога на оздоровлення? Чи правомірно вимагати від педагога, який звільняється після щорічної основної відпустки, повернути «оздоровчі», виплачені йому при наданні такої відпустки?

Які умови виплати?

Однією з державних гарантій, передбачених ч. 1 ст. 57 Закону про освіту*, є виплата педагогічним і науково-педагогічним працівникам допомоги на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки зарплати) при наданні щорічної відпустки. Аналогічна норма також передбачена п.п. 8.3.2 Галузевої угоди**

* Закон України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII.

** Галузева угода між МОН та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2021 — 2025 роки, зареєстрована в Мінекономіки 18.06.2021 за № 12.

Право на виплату «оздоровчої» допомоги мають педагогічні та науково-педагогічні працівники, перелік посад яких наведено у постанові № 963*

* Постанова КМУ «Про затвердження Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників» від 14.06.2000 № 963.

Допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу виплачується педагогам:

— тільки за основним місцем роботи;

— незалежно від тижневого (річного) навчального навантаження або обсягу роботи, що виконується (див. лист Мінсоцполітики від 30.11.2011 № 1079/13/84-11);

— незалежно від виду трудового договору (строковий чи безстроковий).

Також варто зазначити, що протягом 2023 року продовжують діяти нормативно-правові акти, які встановлюють підвищення посадових окладів для:

— педагогічних працівників — на 10 % (постанова № 22*);

— науково-педагогічних працівників — на 11 % (постанова № 36**).

* Постанова КМУ «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11.01.2018 № 22.

** Постанова КМУ «Про підвищення посадових окладів науково-педагогічних працівників» від 23.01.2019 № 36.

У випадках, коли працівникам закладів та установ освіти передбачено підвищення ставок (посадових окладів), то з урахуванням підвищень утворюються нові ставки (посадові оклади). Про це чітко зазначено у п. 34 Інструкції № 102*. Тож допомогу на оздоровлення слід розраховувати виходячи із посадового окладу педпрацівника з урахуванням підвищень (див. також лист МОН від 28.05.2020 № 1/11-3542).

* Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом МОН від 15.04.93 № 102.

Чи обов’язково виплачувати?

Допомога на оздоровлення для педагогічних працівників є обов’язковою, і кошти на її виплату мають бути затверджені кошторисом. Під час формування фонду оплати праці на відповідний рік для кожного педагога передбачається одна допомога на оздоровлення (див. лист Мінсоцполітики від 31.03.2016 № 351/13/84-16).

Допомога на оздоровлення педагогічним працівникам при наданні їм щорічної відпустки має бути виплачена обов’язково

Оскільки допомога на оздоровлення педагогічним працівникам є гарантованою виплатою, то у разі надання педагогу щорічної основної відпустки повної тривалості безперервно окремої заяви на її виплату подавати не обов’язково.

У випадку поділу щорічної відпустки на частини «оздоровчі» можуть виплачуватись педагогу один раз на рік при наданні будь-якої з частин відпустки за його заявою. Утім, як правило, щорічна основна відпустка педпрацівникам надається повною тривалістю у період літніх канікул (п. 2 Порядку № 346*).

* Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затверджений постановою КМУ від 14.04.97 № 346.

Також ураховуйте: при виплаті компенсації за невикористану відпустку допомога на оздоровлення не виплачується (див. спільний лист МОН та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від 11.06.2001 № 1/9-223, № 02-8/267).

Чи підлягає поверненню?

Жоден галузевий нормативно-правовий акт не містить норми стосовно повернення допомоги на оздоровлення педагогічним працівником у разі його звільнення.

Випадки, які дозволяють здійснювати відрахування із заробітної плати працівника, визначені ст. 127 КЗпП. Утім зазначеною нормою також не передбачено повернення допомоги на оздоровлення працівником у разі його звільнення.

Відтак, вимога щодо повернення педагогом, який звільняється з посади за основним місцем роботи після щорічної відпустки, суми допомоги на оздоровлення, виплаченої йому при наданні такої відпустки, не відповідає нормам чинного законодавства.

Висновки

  • Допомога на оздоровлення педагогічним працівникам виплачується у розмірі посадового окладу з урахуванням підвищень і тільки за основним місцем роботи.
  • «Оздоровча» допомога при наданні щорічної відпустки педагогам є обов’язковою виплатою, що гарантована їм чинним законодавством.
  • Чинним законодавством не передбачено повернення «оздоровчих», виплачених працівнику при виході в щорічну відпустку, якщо після відпустки він вирішив звільнитися.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі