Теми статей
Обрати теми

ЄСВ у Дія Сіті: відпрацьовано неповний місяць

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Резидентство Дія Сіті стає все більш привабливим для суб’єктів господарювання. Але бухгалтери часом за голову хапаються, розбираючись в особливостях роботи. Наприклад, виникло запитання: якщо працівник трудився неповний місяць, як правильно сплатити ЄСВ? Давайте разом знайдемо відповідь.

Загальні умови сплати ЄСВ У Дія Сіті

З 01.01.2022 запрацювали положення п. 141 ч. 14 ст. 8 Закону про ЄСВ*. Вони надали право резиденту Дія Сіті нараховувати ЄСВ у розмірі мінімального страхового внеску на суму:

— нарахованої найманим працівникам зарплати. До заробітної плати слід відносити основну та додаткову зарплату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону про оплату праці**;

— винагороди гіг-спеціалістам за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами.

* Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI.

** Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 № 108/95-ВР.

Простими словами, резиденти Дія Сіті сплачують ЄСВ з доходів своїх працівників і гіг-спеціалістів не з усієї зарплати, а з МЗП. Якщо у цифрах, то на сьогодні це 1474 грн (6700 х 22 %).

Однак скористатися таким правом можна за умови, якщо дотримуватись трьох критеріїв:

1) середня місячна винагорода працівникам та гіг-спеціалістам має бути не менше 1200 євро;

2) середньооблікова кількість працівників та гіг-спеціалістів — не менше 9 осіб;

3) сам резидент Дія Сіті не має податкового боргу, загальна сума якого протягом більш як 30 днів становить понад 10 МЗП (виходячи з розміру мінімалки, встановленої на 1 січня поточного календарного року).

Тонкощі розрахунку зазначених показників наведено у статті «Дія Сіті: розрахунок чисельності та середньої винагороди» // «Податки & бухоблік», 2023, № 16 (ср. ).

Резидентство неповний місяць

Звісно, ідеальний варіант, коли статус резидента Дія Сіті набуто з першого числа місяця. Тоді всілякі перехідні моменти відпадають. Але от ситуація: Дія-статус присвоєно не з початку місяця, а припустимо, з 18.04.2023. Як тоді сплачувати ЄСВ із зарплати працівників і винагороди гіг-спеціалістів?

Податківці в консультації з підкатегорії 201.04.01 ЗІР ДПС роз’яснюють:

— якщо юрособа отримала статус резидента Дія Сіті не з початку місяця, то за весь цей місяць (набуття статусу) ЄСВ слід нараховувати на загальних підставах із дотриманням вимог ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ. Тобто у наведеному нами варіанті за квітень ЄСВ ще платимо за загальними правилами;

— сплачувати ЄСВ за спецправилами для резидентів Дія Сіті, встановлених пп. «а» та «б» п. 141 ч. 14 ст. 8 Закону про ЄСВ, слід з наступного за календарним місяця, в якому юрособа набула Дія-статусу. Тобто за травень уже платимо ЄСВ за спецправилами (з МЗП).

Прийняли нового працівника

Статус резидента Дія Сіті вже є давно (з початку поточного місяця). А от нового працівника прийняли не з початку місяця. Як сплатити ЄСВ з доходу такого працівника?

Відповідь надали податківці у тій же згаданій вище консультації з підкатегорії 201.04.01 ЗІР ДПС: якщо юрособа у період перебування у статусі резидента Дія Сіті залучає нових працівників, то сплачувати ЄСВ за них слід у порядку, визначеному пп. «а» та «б» п. 141 ч. 14 ст. 8 Закону про ЄСВ.

Перекладаємо із нормативної мови на людську: прийняли нового працівника посеред місяця — ЄСВ з його доходу платіть за спецправилами для Дія-резидентів, тобто з МЗП. Звісно, це має силу, якщо дотримані вимоги перебування у статусі Дія-резидента.

Причому тут не має значення розмір зарплати нового працівника: чи вона менша за МЗП, чи перевищила її розмір. ЄСВ все одно сплачуємо з мінімалки.

Працівник звільняється

Ситуація схожа на попередню: також місяць відпрацьовано неповністю і працівник звільняється.

І знову ж таки правила гри пояснюють фахівці ДПС у консультації з підкатегорії 201.04.01 ЗІР ДПС. У місяці звільнення працівнику Дія Сіті виплачено зарплату в розмір меншому за МЗП — ЄСВ нараховуємо у розмірі мінімалки. Звісно, також за умови дотримання критеріїв перебування у Дія-статусі.

Підсумуємо: правила сплати ЄСВ при первинному отриманні Дія-статусу юрособою відрізняються від правил при прийнятті/звільненні працівників. Але добре хоча б те, що у випадках із прийняттям і звільненням працівників маємо єдиний підхід податківців: ЄСВ слід сплатити з МЗП за спецправилами для резидентів Дія Сіті.

Висновки

  • Статус резидента Дія Сіті набуто не з початку місяця: у цьому місяці ЄСВ із зарплати платимо за загальними правилами, а з МЗП — з наступного календарного місяця.
  • При прийнятті/звільненні працівників посеред місяця ЄСВ платимо з МЗП, незалежно від фактично виплаченого доходу.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі