Теми статей
Обрати теми

«Дитячі» лікарняні: увага на документи

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
Лікарняний лист може бути виписаний працівнику не тільки в разі його хвороби, але й для догляду за хворою дитиною. Щоб правильно оплатити такий листок непрацездатності, слід урахувати деякі особливості. Які — розкажемо в цій статті.

«Документальні» особливості

На сьогодні Законом про соцстрахування* передбачено два страхових випадки, в яких через недугу дитини працівнику надається допомога по тимчасовій непрацездатності. А саме:

— для догляду за хворою дитиною;

— для догляду за дитиною віком до 14 років або за дитиною з інвалідністю віком до 18 років на весь період надання реабілітаційної допомоги, за наявності медичного висновку про необхідність стороннього догляду за дитиною.

* Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 № 1105-XIV.

Водночас для того щоб отримати таку допомогу, працівник повинен надати документи, що підтверджують догляд за хворою дитиною. Такими документами є:

лікарняний лист в електронній або паперовій формі (у разі призначення лікарняних за сумісництвом — копія паперового листка непрацездатності, завірена підписом керівника та печаткою (за наявності) за основним місцем роботи);

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі