Теми статей
Обрати теми

Відпустка тренера-викладача ДЮСШ: тривалість та нюанси надання

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Тривалість щорічної основної відпустки тренерів-викладачів ДЮСШ становить 24 к. дн. Крім того, їм надається щорічна додаткова відпустка за підвищене нервово-емоційне навантаження тривалістю 18 к. дн. Чи можна таким працівникам надавати щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день?

Тренери-викладачі дитячо-юнацьких спортивних шкіл (далі — ДЮСШ) мають право на щорічну основну відпустку на загальних підставах — тривалістю 24 к. дн. (ст. 6 Закону про відпустки*). Також відповідно до ст. 8 Закону про відпустки для працівників деяких закладів або окремих професій передбачена щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці. Якщо враховувати, що в нашому запитанні йдеться про сферу фізичної культури та спорту, то до уваги беремо два види такої відпустки:

1) додаткова відпустка для працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням (п. 1 ч. 1 ст. 8 Закону про відпустки);

2) додаткова відпустка за ненормований робочий день (п. 2 ч. 1 ст. 8 Закону про відпустки).

* Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі