Теми статей
Обрати теми

«Базовий» місяць для індексації: прийняття, переведення і Ко

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
До штатного розпису вашої установи введено нову посаду? Відбулося підвищення тарифного розряду одного з працівників? А когось взагалі переведено на іншу роботу (посаду)? Маєте сумніви щодо визначення «базового» місяця для індексації зарплати? Про особливості індексації у таких непростих ситуаціях читайте у нашій статті.

Проведення індексації регулюють Закон про індексацію1 та Порядок № 10782. Дотримуватися положень цих нормативно-правових документів зобов’язані всі роботодавці. Не є винятком і бюджетні установи.

1 Закон України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.91 р. № 1283-XII.

2 Порядок проведення індексації грошових доходів населення, затверджений постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078.

Усе починається із визначення «базового» місяця. Саме на цьому етапі проведення індексації, як показує практика, виникає найбільше запитань. Особливо якщо ситуація нетипова. Розповімо про все по порядку.

«Базовий» місяць — усьому голова!

У разі підвищення тарифних ставок (окладів) значення ІСЦ в місяці підвищення слід брати за 1 або 100 %. Пряму вказівку на це містять абз. 1 і 2 п. 5 Порядку № 1078. Для проведення подальшої індексації обчислення ІСЦ здійснюйте з місяця, наступного за місяцем підвищення грошового доходу.

Право на індексацію зарплати виникає, коли ІСЦ наростаючим підсумком перевищить поріг індексації (103 %).

ВАЖЛИВО!

«Базовим» місяцем для індексації зарплати є місяць, в якому підвищили оклад (тарифну ставку) за посадою

Запам’ятайте: якщо працівникові підвищують (встановлюють) розмір постійної доплати, надбавки чи премії, але оклад залишається незмінним, таке підвищення не впливає на зміну «базового» місяця.

Тільки законодавче підвищення

Умови розміру оплати праці працівників установ та організацій, які фінансуються з бюджету, визначає КМУ. Про це чітко зазначено у ст. 8 і 13 Закону про оплату праці3. Тобто підвищувати посадові оклади бюджетні установи можуть тільки на підставі актів Кабміну.

3 Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР.

Це означає: у питаннях індексації зарплати бюджетні установи повинні орієнтуватися на останнє законодавче підвищення окладів для відповідної категорії працівників. Тому і для новоприйнятих, і для переведених на іншу посаду (роботу) працівників «базовим» для індексації зарплати буде місяць підвищення окладів.

Покажемо на прикладах, як визначити «базовий» місяць при індексації зарплати працівників-бюджетників у окремих ситуаціях.

Нові посади у штаті

Приклад 1. У березні 2021 року до штатного розпису ОМС було введено нову посаду (головний спеціаліст). Цього ж місяця на неї прийнято працівника. Яким буде «базовий» місяць для індексації його зарплати?

Для працівника, прийнятого на новостворену посаду, «базовим» буде не місяць уведення посади до штатного розпису, а місяць останнього законодавчого підвищення окладу.

Таке підвищення окладів в ОМС відбулось 12 червня 2020 р. згідно з постановою № 4414. Тому для посадових осіб і службовців ОМС «базовим» місяцем буде червень 2020 року. І навіть якщо у березні 2021 року до штатного розпису ОМС введено нову для цього органу посаду, розмір окладу за нею все одно буде встановлено відповідно до вимог відповідної постанови.

4 Постанова КМУ «Про внесення змін у додатки до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268» від 03.06.2020 р. № 441.

Отже, для працівника, прийнятого на новостворену посаду до ОМС у січні поточного року, «базовим» місяцем буде червень 2020 року.

Приклад 2. В управлінні держоргану (держслужба) було 2 штатні одиниці за посадою «провідний спеціаліст». У березні 2021 року збільшили штатну чисельність таких працівників до 3 одиниць. На додаткову посаду відразу було прийнято працівника. Яким буде «базовий» місяць?

Збільшення кількості штатних одиниць не впливає на визначення «базового» місяця для індексації. Основоположним є місяць законодавчого підвищення окладу за посадою «провідний спеціаліст». Востаннє за цією посадою підвищення відбувалося з 1 липня 2020 року згідно із постановою № 9405.

5 Постанова КМУ «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» від 09.10.2020 р. № 940.

Тому саме на цей місяць слід орієнтуватися при індексації зарплати працівника, прийнятого на додаткову посаду. Відповідно, «базовим» місяцем для індексації зарплати такого працівника є липень 2020 року.

Строковий трудовий договір

Приклад 3. На період з 1 березня по 30 квітня 2021 року до ОМС прийнято посадову особу (основне місце роботи) за строковим трудовим договором. Останнє підвищення окладу за посадою було в червні 2020 року. Як визначити «базовий» місяць для індексації зарплати?

Певні вимоги та особливості індексації зарплати існують лише для працівників, прийнятих на роботу в порядку сумісництва. Детальніше про це ви можете прочитати у журналі «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 7, с. 19.

А ось для працівника, прийнятого на основне місце роботи за строковим трудовим договором, зарплату індексують на загальних умовах. Тобто порядок індексації такий самий, як і для працівників, прийнятих на роботу за безстроковими трудовими договорами.

За посадою, на яку прийнято працівника, останнє підвищення окладу відбулось у червні 2020 року.

Тож при індексації його зарплати слід орієнтуватися саме на цей місяць. Відповідно червень-2020 є «базовим» місяцем для індексації зарплати посадової особи ОМС.

Підвищення тарифного розряду (категорії)

Приклад 4. Працівнику установи в березні 2021 року за результатами кваліфікаційної атестації підвищили тарифний розряд за ЄТС (з 7-го на 8-й). Чи стане такий місяць «базовим» для цілей індексації зарплати?

У цій ситуації йдеться про так зване індивідуальне збільшення розміру посадового окладу працівника. Воно відбулось в результаті підвищення тарифного розряду (кваліфікаційної категорії) за результатами проведеної атестації конкретного працівника.

Нагадаємо: присвоєння і підвищення кваліфікаційних категорій працівникам здійснюють комісії з проведення кваліфікаційної атестації. Порядок присвоєння кваліфкатегорії може регламентуватися положенням, яке приймається в установі як додаток до колективного договору

Але все-таки повернемось до нашої ситуації. Розмір посадових окладів для працівників з оплатою праці за ЄТС востаннє підвищувався у січні 2021 року згідно з постановою № 296. У березні вони не змінюються. Відтак розмір посадового окладу за відповідною посадою (без прив’язки до конкретного працівника) лишився незмінним.

6 Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 20.01.2021 р. № 29.

Тому якщо у березні 2021 року працівнику підвищено тарифний розряд, а внаслідок цього збільшено і посадовий оклад, базовим для нього залишається січень 2021 року. Такого висновку свого часу дійшли і фахівці Мінсоцполітики (див. лист від 21.03.2016 р. № 138/10/136-16).

Переведення на іншу роботу (посаду)

Приклад 5. Заступника голови райради (ОМС) 01.03.2021 р. переведено на посаду заступника керівника відділу у складі департаменту облдержадміністрації (держслужба). Останнє підвищення окладу за посадою, на яку переведено працівника, відбулося у січні 2020 року.

У цьому випадку «базовим» місяцем для обчислення індексації є місяць останнього підвищення окладу за новою посадою, за якою індексується зарплата. Місяць переведення не впливає на зміну «базового» місяця.

Отже, для працівника у ситуації, що розглядається, «базовим» місяцем буде січень 2020 року — місяць законодавчого підвищення окладу за новою посадою.

Звільнення-прийняття

Приклад 6. Працівника-сумісника звільнено 09.03.2021 р., а з 10.03.2021 р. прийнято на ту саму посаду, але за основним місцем роботи. Останнє підвищення окладу за посадою було в січні 2021 року.

Тут за орієнтир беремо місяць останнього підвищення окладу за посадою, на яку прийнято працівника. Тоді як факт прийняття-звільнення тут значення не має. Тому для такого працівника «базовим» місяцем буде січень 2021 року.

ВИСНОВКИ

• При індексації зарплати слід орієнтуватися на останнє підвищення окладів згідно із законодавством.

• Факт введення нової посади, переведення на іншу посаду без законодавчого підвищення окладів не впливає на зміну «базового» місяця.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі