№12

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2021/№ 12 Інші номери журналу ›
  • Лікарняні, до побачення: чи платити допомогу з 30.06.2021 р.?
  • «Благодійка» вартістю нуль грн. Як оприбуткувати? Бюджетна установа отримала благодійну допомогу — б/в комп’ютер. Однак у документах, наданих благодійником, зазначено вартість 0 грн. Як у такому разі оцінити безоплатно отриману техніку? Які документи слід оформити? Яку суму показати в Довідці про надходження в натуральній формі?
  • Організація бухобліку в закладах освіти Фінансова автономія закладів освіти — звучить перспективно. Але для отримання усіх переваг цієї автономії передусім слід подбати про раціональну організацію бухобліку в цих закладах. На що варто звернути увагу в першу чергу та як уникнути типових помилок, розповімо у цій статті. Стисло про головне.
  • Отримали підручники: як узяти на облік Як правильно оприбуткувати підручники, отримані шкільною бібліотекою для поповнення бібліотечних фондів? Куди віднести видатки на доставку підручників до навчального закладу? Та чи треба подавати до Казначейства Довідку про надходження в натуральній формі? Відповіді на ці запитання — у нашій статті.
  • Ремонт водопроводу: що в бухобліку? Бюджетна установа планує ремонт мережі водопостачання. Буде замінено частину трубопроводу. За яким КЕКВ слід проводити оплату ремонтних робіт? Як правильно показати цю операцію в бухобліку? Що робити із старими металевими трубами, якщо подальше їх використання неможливе через корозію? (запитання учасника групи «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Викладач із виробничим стажем: як установити «вислужну» надбавку? Заступник директора з навчально-виховної роботи закладу професійно-технічної освіти викладає предмет «Охорона праці» на 0,5 ставки. Він має стаж роботи 15 років на посаді інженера з охорони праці на виробництві. Чи зараховується цей період до педстажу для виплати надбавки за вислугу років? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • «Карантинна» відпустка & «вислужна» надбавка Соціальний працівник територіального центру надання соціальних послуг перебував у карантинній відпустці без збереження зарплати з 11.01.2021 р. по 21.02.2021 р. Чи включається цей період до стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років? (запитання з чату на порталі «Buhgalter.com.ua»)
  • Простій + відпускні: які дні виключаємо? Працівниця з 1 квітня 2021 року йде у соцвідпустку на дітей тривалістю 10 календарних днів. З 1 по 30 квітня 2020 року в установі було запроваджено простій з оплатою 2/3 окладу. Як визначити кількість календарних днів для розрахунку відпускних? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • «Базовий» місяць для індексації: прийняття, переведення і Ко До штатного розпису вашої установи введено нову посаду? Відбулося підвищення тарифного розряду одного з працівників? А когось взагалі переведено на іншу роботу (посаду)? Маєте сумніви щодо визначення «базового» місяця для індексації зарплати? Про особливості індексації у таких непростих ситуаціях читайте у нашій статті.
  • Забули про індексацію? Виправляємо ситуацію Забули нарахувати працівнику індексацію заробітної плати? Тоді обов’язково донарахуйте її. До того ж чим швидше, тим краще. А от як правильно виправити ситуацію, як оформити та відобразити в обліку і звітності донарахування індексації, читайте у нашій статті.
  • Звіт про зарплатні борги: нюанси заповнення та подання Цьогоріч до переліку статистичних звітів додали звіт із зарплатних боргів за формою № 3-борг (місячна). Держстат надав Роз’яснення1 щодо його заповнення та подання. Але цього замало. Тож ми поспішаємо на допомогу. Відповімо на конкретні запитання наших дописувачів та користувачів чату на сайті buhgalter.com.ua.
  • Календар бухгалтера на квітень 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі