№42

Бюджетная бухгалтерия, ноябрь, 2022/№ 42 Другие номера журнала ›
  • Заміна котла: обираємо варіант обліку Підрядна організація виконала роботи з капремонту котельні із заміною твердопаливного котла. Згідно з наданими документами підрядник виконав демонтажні роботи, встановив новий котел та провів його налаштування. Загальна вартість виконаних робіт — 380 тис. грн. Видатки було проведено за КЕКВ 3132. Як правильно показати в обліку такі роботи?
  • Місцеві бюджети в умовах воєнного стану: вивчаємо чергові зміни Ми, як і завжди, поспішаємо розповісти вам про всі найактуальніші новини. Не є винятком і чергові зміни, нещодавно внесені постановою № 1239* до постанови № 252**.
  • Отримали додаткові кошти на тепло: додаткова угода чи новий договір? На початку 2022 року установа провела переговорну процедуру закупівлі послуг з теплопостачання на суму 240 тис. грн. До кінця 2022 року потрібно додатково закупити такі послуги. Для цього установі виділено бюджетні асигнування — 150 тис. грн. Чи можна збільшити суму раніше укладеного договору? Чи необхідно укладати новий договір?
  • Черговість проведення видатків: маємо нову порцію змін Постановою № 1253* Уряд уніс чергові зміни до Порядку № 590**. І ця новина не може не потішити наших читачів. Адже це означає, що коло дозволених видатків розширено. Тож бюджетні установи отримають більше свободи у здійсненні своєї діяльності.
  • Суспільно корисні роботи: порядок організації і проведення Суспільно корисні роботи наразі стали досить поширеним явищем на території нашої країни. Можливість запровадження трудової повинності для працездатних осіб та залучення працездатного населення до суспільно корисних робіт надана Законом № 389*. І це дуже важливо, адже для потреб ЗСУ та відновлення територій, постраждалих внаслідок війни, нагально потрібні людські ресурси.
  • Суспільно корисні роботи: порядок фінансування Хто ж заплатить за весь цей «банкет»? Не так давно це питання було справжньою загадкою. Та завдяки змінам, унесеними постановою № 716* до Порядку № 753**, ситуація з фінансуванням суспільно корисних робіт прояснилася.
  • Інвентаризація у воєнний час: як провести? Наразі перед кожним бухгалтером бюджетної установи стоїть відповідальне завдання — проведення річної інвентаризації. Звісно, загальна процедура інвентаризації всім добре відома. Але цьогоріч інвентаризація особлива — в умовах воєнного стану. Тому у бухгалтерів виникло чимало запитань із цього приводу. У нашому матеріалі відповімо на ключові із них.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше