№11

Бюджетная бухгалтерия, март, 2023/№ 11 Другие номера журнала ›
  • Підготовка бюджетних запитів: вивчаємо нову Інструкцію Мінфін наказом № 450* затвердив нову Інструкцію з підготовки бюджетних запитів (далі — Інструкція). Ця Інструкція «запрацювала» з 09.03.2023.
  • Обстеження пошкоджених будинків: як провести закупівлю? На території громади в рамках ліквідації наслідків надзвичайної ситуації воєнного характеру фахівці проводять обстеження пошкоджених та зруйнованих будівель. Річна вартість цих послуг перевищує 100 тис. грн. Як визначити предмет закупівлі? Чи можемо ми укласти прямий договір?
  • Видатки на проведення капремонту: за яким КПКВК та КЕКВ? Необхідно провести капітальний ремонт у приміщенні, зруйнованому внаслідок агресії РФ. Для цього потрібно запланувати та провести видатки на передпроєктні роботи, складання кошторисної документації і безпосередньо ремонтні роботи. Ми запланували такі роботи за КПКВК 8110. За якими КЕКВ слід здійснювати ці видатки? Чи обов’язково проводити всі вищеперелічені роботи за одним КПКВК та КЕКВ?
  • Безперебійник + комп: обліковуємо разом чи окремо? Бюджетна установа придбала чотири джерела безперебійного живлення для комп’ютерної техніки загальною вартістю 16000 грн. Як правильно обліковувати такі пристрої: у складі комп’ютерного комплексу чи як окремі об’єкти обліку?
  • Отримали гуманітарку для населення: який код доходу застосувати? Орган місцевого самоврядування отримує гуманітарну допомогу для цивільного населення. Який код доходів краще використати в цьому випадку: 25020100 чи 25010200?
  • Передаємо майно з правом користування: як оформити відносини? Управління освіти має намір передати закладу освіти транспортний засіб для використання у своїй діяльності. Передачу майна буде оформлено договором відповідального зберігання з правом використання. Як правильно у такому разі заклад освіти має обліковувати отримане майно? Чи можливо здійснювати видатки на утримання такого транспортного засобу? Чи повинен головний розпорядник продовжувати обліковувати передане майно у себе на балансі чи достатньо вести лише позабалансовий облік?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше