№1

Бюджетная бухгалтерия, январь, 2024/№ 1 Другие номера журнала ›
  • Установа — платник ПДВ: ключові акценти Нещодавно податківці підготували роз’яснення* щодо правил формування податкового кредиту (далі — ПК) та податкових зобов’язань (далі — П3) для бюджетних установ — платників ПДВ. У цьому документі розглянуто всі ключові питання, з якими стикаються бюджетні установи — платники ПДВ. Далі більше.
  • Орендар викуповує орендоване майно: як показати в обліку? З балансу бюджетної установи-орендодавця вибуває майно у зв’язку з його приватизацією орендарем шляхом викупу. Таке майно викуплено орендарем за ціною, визначеною за результатами незалежної оцінки. На вимогу Держаудитслужби установа-орендодавець провела переоцінку такого майна. Чи правомірні вимоги представників контролюючого органу? Як показати вибуття такого переоціненого майна в бухобліку?
  • Розподіл освітньої субвенції Наприкінці 2023 року Кабмін, намагаючись застрибнути в останній вагон потягу, «видав» аж дві постанови щодо розподілу коштів освітньої субвенції: № 1346* та № 1374**.
  • Зарплата вчителів з місцевого бюджету: чи можливо? Чи має право ОМС виділити кошти на заробітну плату вчителів, які проводять корекційно-розвиткові заняття з місцевого бюджету, якщо коштів освітньої субвенції не вистачає? Який КПКВК при цьому застосувати?
  • Зміни граничних строків відряджень: вивчаємо разом Як відомо, суми і склад витрат на відрядження унормовує постанова № 98*. Крім того, зазначена постанова визначає граничні строки відряджень. Саме таких граничних строків торкнулися нещодавні зміни, внесені постановою № 1360**. Розглянемо ці новації детальніше.
  • Уклали прямий договір: чи застосовувати до нього зворотну дію? 03.01.2024 установа уклала договір з постачальником послуг-монополістом. Згідно з умовами цього договору він діє з 01.01.2024. Чи можливо застосовувати до такого договору зворотну дію в часі?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше