№1

Бюджетна бухгалтерія, січень, 2024/№ 1 Інші номери журналу ›
  • Установа — платник ПДВ: ключові акценти Нещодавно податківці підготували роз’яснення* щодо правил формування податкового кредиту (далі — ПК) та податкових зобов’язань (далі — П3) для бюджетних установ — платників ПДВ. У цьому документі розглянуто всі ключові питання, з якими стикаються бюджетні установи — платники ПДВ. Далі більше.
  • Орендар викуповує орендоване майно: як показати в обліку? З балансу бюджетної установи-орендодавця вибуває майно у зв’язку з його приватизацією орендарем шляхом викупу. Таке майно викуплено орендарем за ціною, визначеною за результатами незалежної оцінки. На вимогу Держаудитслужби установа-орендодавець провела переоцінку такого майна. Чи правомірні вимоги представників контролюючого органу? Як показати вибуття такого переоціненого майна в бухобліку?
  • Розподіл освітньої субвенції Наприкінці 2023 року Кабмін, намагаючись застрибнути в останній вагон потягу, «видав» аж дві постанови щодо розподілу коштів освітньої субвенції: № 1346* та № 1374**.
  • Зарплата вчителів з місцевого бюджету: чи можливо? Чи має право ОМС виділити кошти на заробітну плату вчителів, які проводять корекційно-розвиткові заняття з місцевого бюджету, якщо коштів освітньої субвенції не вистачає? Який КПКВК при цьому застосувати?
  • Зміни граничних строків відряджень: вивчаємо разом Як відомо, суми і склад витрат на відрядження унормовує постанова № 98*. Крім того, зазначена постанова визначає граничні строки відряджень. Саме таких граничних строків торкнулися нещодавні зміни, внесені постановою № 1360**. Розглянемо ці новації детальніше.
  • Уклали прямий договір: чи застосовувати до нього зворотну дію? 03.01.2024 установа уклала договір з постачальником послуг-монополістом. Згідно з умовами цього договору він діє з 01.01.2024. Чи можливо застосовувати до такого договору зворотну дію в часі?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі