№2/1

Оплата труда, январь, 2015/№ 2/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Прогрес до нас поспішає: вивчаємо сучасність та майбутнє електронного документообігу Паперові документи скоро залишаться у минулому, завтрашній день — за їх електронними «родичами»! Приблизно такими словами охарактеризуємо курс Мін’юсту на впровадження електронного документообігу в установах, який визначили восени 2014 року. Про переваги ел-доку й говорити нічого: він швидко потрапляє на наступний етап обробки (або до виконавця, адресата), з ним не треба бігати від відділу до відділу з проханням підписати саме «дивіться, ось тут», а сформована база електронних документів дозволяє знайти документ у декілька «кліків мишкою». Чи дійде прогрес із електронного документообігу до установ уже у 2015 році? Давайте з’ясовувати разом!
  • Кадровик подає звітність у 2015 році: куди, коли та як Кадровики опинилися серед «щасливчиків», які повинні складати та подавати цілий список звітів. Де шукати той список? Адже кадрова звітність не зібрана в одному уніфікованому документі! А між тим спеціалістам кадрових служб треба і у «статистику» забігти, і у «зайнятість» встигнути та до відділу соцзахисту інвалідів зазирнути… Не хапайтеся за голову — читайте цю статтю! У ній ми зібрали найбільш поширені звіти, які традиційно заповнюють та подають кадровики.
  • За одягом зустрічають… або Перевіряємо «лице» лікарняного листка Якщо захворів працівник — чекайте від нього листок непрацездатності, виданий лікувальним закладом. І оскільки на роботі саме комісія із соціального страхування та бухгалтер «обробляють» такий фінансовий документ, вони повинні уявляти, як виглядає листок непрацездатності, і знати, як правильно він має бути заповнений. Отже, озброємося уявною лупою і займемося дослідженням наданого лікарняного листка.
  • Чи може працівник відпочити поза графіком відпусток Працівник установи подав до кадрової служби заяву про надання йому щорічної відпустки з місяця, який не співпадає з визначеним у графіку відпусток. Він бажає відпочити у лютому (з 02.02.2015 р. по 11.02.2015 р.) замість запланованого червня. Чи обов’язково керівнику задовольнити таке прохання? Як змінити графік відпусток у разі згоди роботодавця?
  • Водій працює в умовах «ненормованості»: де зафіксувати У закладі працює водій. У колективному договорі прописано, що його посаду віднесено до переліку посад із ненормованим робочим днем. У яких ще документах (крім колективного договору) треба зафіксувати таку умову роботи працівника? Чи потрібно обліковувати час роботи водія в умовах «ненормованості»? Як компенсувати водію роботу в зазначених умовах?
  • «Я прийшов, тебе нема…», або Як викорінити запізнення «Рятував світ, прокинувся», «Переводив бабусю через її життєвий шлях, а там — затори», «Прокинувся вчасно, зібрався на роботу, приїхав, відвідав нараду і раптом чую — дзвонить будильник», «Обходив чорну кішку». Які тільки відмовки не зустрічають керівники в пояснювальних записках підлеглих, що спізнилися! Щоб співробітники дотримувалися трудової дисципліни; щоб ви могли спостерігати їх продуктивну роботу, а не продуктивну уяву у вигадуванні причин запізнень; щоб життя було спокійніше і краще — для вас ця стаття.
  • «Моя твоя не понимать», або Як налагодити комунікацію — У! — каже перший. А має на увазі: «Ти, давай справа заходь». — У! У! — відповідає йому другий. Має на увазі: «Домовилися, ти, тоді — зліва». Такою була наша комунікація на зорі цивілізації. І вистачало ж! Ну, щоб мамонта забити чи там гілля для багаття нанести, може, й вистачало. Ось тільки в сучасному світі доводиться вирішувати складні виробничі завдання, обговорювати організаційні питання та будувати трудові відносини. Тут одними «У» не обійдешся. А що ще потрібно для щастя? Усе — в цій статті.
  • Коли хворіти доводиться безкоштовно, або Підстави для відмови в оплаті листка непрацездатності Працівники підприємств, установ, організацій є застрахованими особами. Тому в разі тимчасової непрацездатності вони мають право на матеріальне забезпечення, що компенсує втрату зарплати за такий період. Чи завжди оплачують лікарняні листки? Адже чимало фахівців концентрують свою увагу на порядку оплати — процесі складному, з підводним камінням. І ось тут саме час пригадати ті ситуації, коли лікарняний не підлягає оплаті. Щоб не довелося повертати необґрунтовано виплачені суми лікарняного, та ще і сплачувати штрафи, нагадаємо підстави для відмови в оплаті лікарняного.
  • Перелік професійних, міжнародних свят та пам’ятних дат у лютому 2015 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше