№12/1

Оплата труда, июнь, 2015/№ 12/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Гарантії для працівників-бійців: тримаємо руку на пульсі трансформацій Нормотворці невпинно змінюють, доповнюють, викладають у новій редакції положення трудового законодавства, присвячені гарантіям для захисників країни. Що поробиш — сучасні події зобов’язують! У нас з’явилася ще одна порція уточнень. Як устигнути переглянути усі нинішні гарантійні модернізації? Стоп-кадр! Ми зупинили калейдоскоп на потрібних вам епізодах — результат читайте у статті.
  • Ветерани АТО: вивчаємо статусні зміни Наразі маємо чергові зміни у «ветерансько-воєнному» законі. Торкаються вони осіб, які відстоювали незалежність України і безпосередньо брали участь у АТО. Нарешті визначилися із добровольцями і волонтерами. Хто відтепер є учасником бойових дій, учасником або інвалідом війни? Кого «вивели» і куди «ввели»? Кадровому фахівцю треба тримати руку на пульсі, адже паралельно набули чинності і нові «відпускні» гарантії таким категоріям осіб (деталі — на с. 5-6 цього номера). Отже, вивчаємо статусні зміни для ветеранів АТО.
  • Додаткова відпустка держслужбовцям: 10 перлин Дні додаткового відпочинку — справжній бонус для держслужбовців. Хто супроводжує їх надання? Звісно, кадровик. Та ось халепа: скупа нормативка дає лише натяки на правильні дії. Як їх розгледіти кадровому асу? Не хапайтеся за лупу, а вивчайте статтю. У ній ми зібрали пакет усіх особливостей додаткової відпустки за стаж держслужби, обґрунтувавши кожну позицію.
  • «Оздоровча» допомога бюджетникам: ураховуємо галузеві тонкощі
  • Додаткова відпустка на дітей: якщо неповнолітня дитина вже одружена… В установі працює жінка — одинока мати. У неї є 16-річна донька (дата народження — 30.01.99 р.), яка у червні 2015 року вийшла заміж. Чи може працівниця скористатися правом на додаткову відпустку на дітей у 2015 році?
  • Працівника призвали на строкову військову службу: подальша «доля» трудових відносин із ним Працівника нашої установи призвали для проходження строкової військової служби 02.06.2015 р. Чи маємо ми звільнити працівника або повинні зберігати за ним місце роботи і середній заробіток?
  • Який стиль управління вибрати «У всіх дріб’язкових справах важливий стиль, а не щирість. У всіх серйозних справах — теж», — писав О. Уайльд. Управління персоналом — справа зовсім не дріб’язкова, а складна і потребує постійного розвитку керівника. Зрозуміти, який стиль управління кадрами використовуєте ви, а також до чого варто прагнути, дозволить ця стаття.
  • Спілкування з відвідувачами Згадався анекдот. Про пожежників. Друг запитує пожежника, як тому працюється. «Чудово працюється, зарплата хороша, платять вчасно, пайок, обмундирування, відпустка, співробітники нормальні, — відповідає пожежник. — Ось тільки як пожежа, так хоч звільняйся!». Це ми до чого? Це до того, що нерідко відвідувачі відволікають керівника від важливих справ, ідуть нескінченною чередою, чогось вимагають і чомусь скандалять — і тоді «хоч звільняйся», але працювати з ними потрібно, адже це наш безпосередній обов’язок. Як спілкуватися з відвідувачами конструктивно — ви дізнаєтеся нижче.
  • Щорічна відпустка повної тривалості до настання 6-місячного строку роботи в установі: хто претендент
  • Щорічна відпустка у зручний час: вивчаємо працівників-«щасливців» Черговість надання відпусток фіксують у графіку відпусток (див. спецвипуск «ОП», 2015, № 2/1, с. 19). При складанні таких графіків ураховують інтереси виробництва, особисті інтереси працівників та можливості для їх відпочинку.
  • Перелік професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у липні 2015 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше