№12/1

Оплата праці, червень, 2015/№ 12/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Гарантії для працівників-бійців: тримаємо руку на пульсі трансформацій Нормотворці невпинно змінюють, доповнюють, викладають у новій редакції положення трудового законодавства, присвячені гарантіям для захисників країни. Що поробиш — сучасні події зобов’язують! У нас з’явилася ще одна порція уточнень. Як устигнути переглянути усі нинішні гарантійні модернізації? Стоп-кадр! Ми зупинили калейдоскоп на потрібних вам епізодах — результат читайте у статті.
  • Ветерани АТО: вивчаємо статусні зміни Наразі маємо чергові зміни у «ветерансько-воєнному» законі. Торкаються вони осіб, які відстоювали незалежність України і безпосередньо брали участь у АТО. Нарешті визначилися із добровольцями і волонтерами. Хто відтепер є учасником бойових дій, учасником або інвалідом війни? Кого «вивели» і куди «ввели»? Кадровому фахівцю треба тримати руку на пульсі, адже паралельно набули чинності і нові «відпускні» гарантії таким категоріям осіб (деталі — на с. 5-6 цього номера). Отже, вивчаємо статусні зміни для ветеранів АТО.
  • Додаткова відпустка держслужбовцям: 10 перлин Дні додаткового відпочинку — справжній бонус для держслужбовців. Хто супроводжує їх надання? Звісно, кадровик. Та ось халепа: скупа нормативка дає лише натяки на правильні дії. Як їх розгледіти кадровому асу? Не хапайтеся за лупу, а вивчайте статтю. У ній ми зібрали пакет усіх особливостей додаткової відпустки за стаж держслужби, обґрунтувавши кожну позицію.
  • «Оздоровча» допомога бюджетникам: ураховуємо галузеві тонкощі
  • Додаткова відпустка на дітей: якщо неповнолітня дитина вже одружена… В установі працює жінка — одинока мати. У неї є 16-річна донька (дата народження — 30.01.99 р.), яка у червні 2015 року вийшла заміж. Чи може працівниця скористатися правом на додаткову відпустку на дітей у 2015 році?
  • Працівника призвали на строкову військову службу: подальша «доля» трудових відносин із ним Працівника нашої установи призвали для проходження строкової військової служби 02.06.2015 р. Чи маємо ми звільнити працівника або повинні зберігати за ним місце роботи і середній заробіток?
  • Який стиль управління вибрати «У всіх дріб’язкових справах важливий стиль, а не щирість. У всіх серйозних справах — теж», — писав О. Уайльд. Управління персоналом — справа зовсім не дріб’язкова, а складна і потребує постійного розвитку керівника. Зрозуміти, який стиль управління кадрами використовуєте ви, а також до чого варто прагнути, дозволить ця стаття.
  • Спілкування з відвідувачами Згадався анекдот. Про пожежників. Друг запитує пожежника, як тому працюється. «Чудово працюється, зарплата хороша, платять вчасно, пайок, обмундирування, відпустка, співробітники нормальні, — відповідає пожежник. — Ось тільки як пожежа, так хоч звільняйся!». Це ми до чого? Це до того, що нерідко відвідувачі відволікають керівника від важливих справ, ідуть нескінченною чередою, чогось вимагають і чомусь скандалять — і тоді «хоч звільняйся», але працювати з ними потрібно, адже це наш безпосередній обов’язок. Як спілкуватися з відвідувачами конструктивно — ви дізнаєтеся нижче.
  • Щорічна відпустка повної тривалості до настання 6-місячного строку роботи в установі: хто претендент
  • Щорічна відпустка у зручний час: вивчаємо працівників-«щасливців» Черговість надання відпусток фіксують у графіку відпусток (див. спецвипуск «ОП», 2015, № 2/1, с. 19). При складанні таких графіків ураховують інтереси виробництва, особисті інтереси працівників та можливості для їх відпочинку.
  • Перелік професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у липні 2015 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі