№24/1

Оплата труда, декабрь, 2016/№ 24/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Звіт про кількісний склад держслужбовців: вивчаємо новий варіант форми Зазначений Звіт за формою КСДС (квартальна) запроваджено у 2015 році. Між тим з 1 травня 2016 року у сфері держслужби запроваджено нову нормативно-правову базу. У зв’язку з цим Нацдержслужби перезатвердило форму КСДС, що діє з 09.12.2016 р. Стисло про головне: відкориговані терміни подання Звіту, а сама форма стала більш компактною. Деталі — у статті.
  • Щодо гарантій при направленні на курси підвищення кваліфікації Лист від 29.06.2016 р. № 813/13/84-16
  • Про анулювання попередньої домовленості сторін щодо припинення договору за угодою сторін (справа про анулювання попередньої домовленості сторін щодо припинення договору за угодою сторін) Постанова від 26.10.2016 р. по справі № 6-1269цс16* (витяг)
  • Чи «угодно» вам мене звільнити: звільняємо за угодою сторін Не секрет, що на сьогодні «найпопулярнішою» підставою припинення трудових відносин є звільнення за ініціативою працівника. Менш «ходовою», але на заслуженому другому місці стоїть підстава для звільнення за угодою сторін. Але ВСУ прийняв, по суті, «революційне» рішення, здатне вивести зазначену підставу звільнення до числа передовиків. Про «революцію» у звільненні за угодою сторін та чим може бути така угода «угодною» та «неугодною» для роботодавців і працівників — у статті.
  • Додаткова відпустка учасникам бойових дій: розставляємо акценти В установі є працівники, яким присвоєно статус учасника бойових дій. Такі працівники мають право на додаткову «бойову» відпустку, передбачену ст. 16-2 Закону про відпустки. Чи може бути така відпустка перенесена або продовжена, якщо в період цієї відпустки працівник захворів? Чи переноситься ця відпустка на наступний рік, якщо працівник не використав її в поточному? Чи підлягає така відпустка компенсації при звільненні? Чи надають таку відпустку за місцем роботи за сумісництвом? За який рік вважати наданою відпустку, початок якої припадає на поточний, а закінчення на наступний календарний рік?
  • Педагог-організатор працює + перебуває у соцвідпустці для догляду за дитиною: чи «світить» неповний робочий день У нашій школі педагог-організатор бажає приступити до виконання своїх посадових обов’язків, не перериваючи соцвідпустку для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років. Ця працівниця наполягає на зменшенні тривалості її робочого дня на одну годину. Яку тривалість щоденної роботи допустимо установити у такому разі? Чи позначиться запровадження неповного робочого дня на розмірі зарплати вказаного педагога-організатора?
  • Учитель використовує щорічну відпустку, потім — звільняється: чи допустимо З учителем школи припиняється строковий трудовий договір через закінчення строку його дії. Чи може цей учитель скористатися щорічною відпусткою та звільнитися в останній день цієї відпустки? Чи може він сподіватися на допомогу на оздоровлення, яка має обов’язковий характер?
  • Графік відпусток — 2017: готовність номер один Графік відпусток — документ-помічник, оскільки дозволяє розпланувати періоди, коли працівники відпочиватимуть у відпустках. Від співробітників установи треба небагато — визначитися з датами свого відпускного відпочинку та погодити їх із начальниками і колегами. А ось уже кадровику доведеться потрудитися: звести воєдино усі відпускні побажання і оптимально врахувати їх та законодавчі приписи про надання відпусток. У вас уже є графік відпусток для 2017 року? Не кваптеся ховати його на поличку — кадровому спецу до цього документа ще звертатися і звертатися протягом усього 2017 року. Про головні правила складання графіка відпусток і роботи з ним — далі.
  • Що приховує співбесіда: внутрішня структура інтерв’ю Зазирнемо в замковий отвір, постежимо за процесом підбору персоналу… Іде співбесіда. Запитання — відповідь, запитання — відповідь, запитання — відповідь. Чого хоче той, хто відповідає? Щоб його прийняли. Але чого прагне той, хто запитує? Задовольняє свій особистий інтерес? Кокетує? Перевіряє професійні компетенції? Ця стаття одразу для двох читачів. Тому, кому доводиться проводити співбесіди, вона допоможе структурувати власні думки, розібратися, на які запитання і навіщо йому потрібні відповіді. Якщо ж раптом вам доведеться шукати роботу і проходити співбесіди, ви знатимете, яких відповідей від вас чекають і про що розповідають ваші слова.
  • Як бути впевненим у собі Хтось вірить у бога, хтось у свої принципи, хтось у чудодійну силу психології, хтось іншій людині, яка ніколи не зрадить і не обдурить… Сумно тільки одне. Люди дуже часто вірять тому, що віддалене від них, і зовсім не вірять тому, що до них найближче, — самому собі, у себе! Вони терзають себе ніяковістю, провиною, сумнівами… Тривожаться, перевіряючи кожне своє слово, дію, жест. Вважають, що їм обов’язково потрібно стати краще, оновитися, стати ефективніше. Бояться виглядати в очах інших, міфічних «усіх», не такими, дивними, неповноцінними, що від них відвернуться чи знехтують ними… Що робити з усіма цими переживаннями? Звідки ростуть їх ноги? Давайте копатися…
  • Перелік святкових днів та пам’ятних дат у січні 2017 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше