№2/1

Оплата труда, январь, 2017/№ 2/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Нові види та розміри «штрафів за труд» Вітати роботодавців на початку року словами: «З Новим роком! З новим штрафом!» було б щонайменше недоречно. І збільшені розміри штрафів, і нова відповідальність, дійсно, як сніг на голову. Але маємо те, що маємо. І маємо з нового року у сфері відповідальності за порушення законодавства про працю немало: підняття рівня мінімальної заробітної плати вплинуло на розмір штрафів за порушення законодавства про працю, введено відповідальність за недопуск інспектора праці до проведення перевірки, розширено «коло контролюючих» у сфері праці та надано право деяким органам місцевого самоврядування накладати штрафи за порушення трудового законодавства. Тож якого «кота у мішку» замість подарунків приховав для роботодавців законодавець — у статті.
  • Щодо зміни істотних умов праці для окремих категорій працівників у державному органі, які втратили статус державних службовців у зв’язку з набранням чинності Законом України «Про державну службу» Лист від 12.12.2016 р. № 489/0/22-16/13
  • Доплаті до МЗП немає місця у шатному розписі та тарифікаційному списку Чи потрібно доплату до МЗП відображати у штатному розписі та тарифікаційному списку установи?
  • Статзвітність з праці — 2017: коли і як подавати Стартував новий етап із подання статистичної звітності з праці. Концепція подання таких статистичних звітів у цілому уже стала доброю знайомою для кадровиків. Проте і тут без новацій не обходиться: зсунення граничних дат із подання статистичних звітів з праці, оновлення їх форм… Зацікавило? Підготуватися до подання статистичної звітності з праці у 2017 році допоможе ця стаття.
  • Як ти про човен думаєш: що визначає організаційна метафора «Думки визначають реальність» — навчають езотерики, магістри різномастої магії та інші шарлатани. Автор, хоча й психолог, а може, саме тому, що психолог, ідею цю не поділяє, утім, цілковито й не відкидає, адже думки дійсно визначають поведінку, а вже вона і справді може змінити реальність… Нащо ми про таке тут торочимо? Чай не журнал з питань буття та свідомості? А розказуємо ми все це тому, що в кожній організації серед її працівників і керівників існує якийсь свій спосіб думати і говорити про неї саму. Спосіб цей метафоричний за своєю суттю… Мабуть, вам траплялися організації — швейцарські годинники, в яких все працює без єдиного збою? Можливо, доводилося вам бувати й в організаціях-«цирках», де всім весело, але й тільки? Або — в «божевільнях», де навіть «головлікар» дещо напружений і ажитований? Цей спосіб говоріння і мислення не лише відображає організаційну реальність, а й, визначаючи поведінку співробітників, творить її. Яким чином? Як на це вплинути? Будемо досліджувати метафори.
  • «Став розумні запитання…» Ви напевно ж пам’ятаєте виступ команди КВК «Збірна П’ятигорська», в якому батько і син прикрашають ялинку. «Став розумні запитання — отримуй розумні відповіді…» — говорить тато дитині. Фраза стала загальновживаною і не випадково, адже той, хто запитує, управляє комунікацією. Є професії, для яких навичка ставити запитання — одна з найважливіших: психологи, керівники, адвокати, лікарі. Але вона так само важлива для непрофесійних сфер життя — спілкування з родичами, друзями, коханими й дітьми… Розвинути її допоможе ця стаття.
  • Тривалість робочого часу у 2017 році при п’ятиденному робочому тижні Календар робочого часу — помічник у роботі бухгалтерів і кадровиків. Тому він займає почесне місце на робочому місці представників згаданих професій. Де шукати розрахункові показники норм тривалості робочого часу для 2017 року?
  • Календар робочого часу для шестиденки у 2017 році Розрахунок норм тривалості робочого часу для шестиденного графіка роботи не поставлений «на потік» в офіційних відомствах (на відміну від подібних розрахунків для п’ятиденки — див. с. 28 і 29 цього номера). Тож кадровикам доведеться самостійно скласти календар робочого часу для шестиденки у 2017 році. А ми зі свого боку вам у цьому допоможемо. Розпочнемо з правил, які необхідно знати при проведенні таких розрахунків.
  • Перелік професійних, міжнародних свят та пам’ятних дат у лютому 2017 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше