№2/1

Оплата труда, январь, 2020/№ 2/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Трудовий стаж: переходимо на електронний облік Поки Верховна Рада розглядає законопроєкт від 27.12.2019 р. № 2686 про запровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, Кабмін вирішив не гаяти час. Постановою від 27.11.2019 р. № 1084 він дав офіційний старт електронному обліку трудової діяльності. Про те, які дані та яким чином будуть збиратись в електронному вигляді, ми розповімо у нашій статті.
  • Антикорупційне декларування — 2020
  • У новий рік із новим Порядком трудових перевірок! Не встигли роботодавці звикнути до попереднього Порядку «трудових» перевірок*, як його перезатвердили в новій редакції. Тож давайте подивимось, що змінилося в Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженому постановою КМУ від 21.08.2019 р. № 823, в редакції від 04.12.2019 р. № 1132 (далі — Порядок).
  • Працевлаштування осіб з інвалідністю: реєструємося у Фонді Необхідність зареєструватися у Фонді соціального захисту інвалідів (далі — Фонд) безпосередньо пов’язана з обов’язком подання Звіту про виконання «інвалідного» нормативу. У які строки роботодавець повинен здійснити таку реєстрацію? Які документи потрібно для цього подати? Ми вам нагадаємо.
  • Працевлаштування осіб з інвалідністю: Звіт заповнюємо правильно, подаємо своєчасно Про річний звіт до Фонду соціального захисту інвалідів (далі — Фонд) ми розповідаємо на початку кожного року. І хоча за минулий рік мало що змінилося, до редакції продовжують надходити запитання від читачів. У цій статті відповімо на найактуальніші з них. Особливу увагу приділимо порядку заповнення Звіту про зайнятість і працевлаштування інвалідів за формою № 10-ПІ (далі — Звіт).
  • Працевлаштовуємо особу з інвалідністю: ІПР, строк випробування, скорочений робочий час Найпростіший спосіб виконати «інвалідний» норматив — прийняти на роботу особу з інвалідністю. При цьому в роботодавця часто виникає запитання: які особливості працевлаштування таких працівників? Давайте розбиратися.
  • Трудова квота: звітуємо за 2019 рік Багато хто з роботодавців про трудову квоту згадує раз на рік. Проінформували центр зайнятості про її виконання і забули знову. Але часто-густо дотримання квоти — процес нестабільний. Працівники набувають права на зарахування у квотну категорію, втрачають його, звільняються, приймаються на роботу... І ось 2019 рік завершено. Час підбити підсумки з дотримання трудової квоти, подавши відповідну інформацію центру зайнятості. Про те, як це зробити, — у сьогоднішньому матеріалі.
  • Скорочення в бюджетній установі: як бути з працівниками, які опинилися поза штатом? У листопаді 2019 року прийнято рішення про скорочення штату бюджетної установи. Працівники, штатні посади яких підлягають скороченню, попереджені про майбутнє звільнення за два місяці, тобто трудові договори з ними мають бути розірвані в січні 2020 року. Проте згідно з розпорядженням органу вищого рівня з 01.01.2020 р. розпочав діяти новий штатний розпис (без скорочуваних посад). Як бути з працівниками, посади яких підлягають скороченню і які станом на 01.01.2020 р. ще не звільнені? Чи потрібно їм підвищувати посадові оклади?
  • Сумісник на підприємстві: оформляємо відпустку, оплачуємо лікарняний Про особливості роботи за сумісництвом ви вже знаєте з попереднього випуску нашої газети*. Крім того, роботодавцеві потрібно пам’ятати, що, як і основні працівники, сумісники мають право на відпустку, а також у разі тимчасової непрацездатності вони можуть розраховувати на оплату лікарняного. Хоча й з деякими нюансами. Якими? Читайте нижче.
  • Як ефективно поводитися в конфлікті Тема конфліктів має нешвидкоплинну популярність, адже конфліктами, нерозумінням, різними сварками насичені будь-які людські стосунки, неважливо — професійні вони чи особисті. Тож цю статтю ми присвятимо не просто опису того, що робити в конфлікті та як ним управляти. Таких статей написано велику кількість! У нашій сьогоднішній статті ми зосередимося саме на пошуку та визначенні найбільш ефективної поведінкової стратегії.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у лютому 2020 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше