№2/1

Оплата праці, січень, 2020/№ 2/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Трудовий стаж: переходимо на електронний облік Поки Верховна Рада розглядає законопроєкт від 27.12.2019 р. № 2686 про запровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, Кабмін вирішив не гаяти час. Постановою від 27.11.2019 р. № 1084 він дав офіційний старт електронному обліку трудової діяльності. Про те, які дані та яким чином будуть збиратись в електронному вигляді, ми розповімо у нашій статті.
  • Антикорупційне декларування — 2020
  • У новий рік із новим Порядком трудових перевірок! Не встигли роботодавці звикнути до попереднього Порядку «трудових» перевірок*, як його перезатвердили в новій редакції. Тож давайте подивимось, що змінилося в Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженому постановою КМУ від 21.08.2019 р. № 823, в редакції від 04.12.2019 р. № 1132 (далі — Порядок).
  • Працевлаштування осіб з інвалідністю: реєструємося у Фонді Необхідність зареєструватися у Фонді соціального захисту інвалідів (далі — Фонд) безпосередньо пов’язана з обов’язком подання Звіту про виконання «інвалідного» нормативу. У які строки роботодавець повинен здійснити таку реєстрацію? Які документи потрібно для цього подати? Ми вам нагадаємо.
  • Працевлаштування осіб з інвалідністю: Звіт заповнюємо правильно, подаємо своєчасно Про річний звіт до Фонду соціального захисту інвалідів (далі — Фонд) ми розповідаємо на початку кожного року. І хоча за минулий рік мало що змінилося, до редакції продовжують надходити запитання від читачів. У цій статті відповімо на найактуальніші з них. Особливу увагу приділимо порядку заповнення Звіту про зайнятість і працевлаштування інвалідів за формою № 10-ПІ (далі — Звіт).
  • Працевлаштовуємо особу з інвалідністю: ІПР, строк випробування, скорочений робочий час Найпростіший спосіб виконати «інвалідний» норматив — прийняти на роботу особу з інвалідністю. При цьому в роботодавця часто виникає запитання: які особливості працевлаштування таких працівників? Давайте розбиратися.
  • Трудова квота: звітуємо за 2019 рік Багато хто з роботодавців про трудову квоту згадує раз на рік. Проінформували центр зайнятості про її виконання і забули знову. Але часто-густо дотримання квоти — процес нестабільний. Працівники набувають права на зарахування у квотну категорію, втрачають його, звільняються, приймаються на роботу... І ось 2019 рік завершено. Час підбити підсумки з дотримання трудової квоти, подавши відповідну інформацію центру зайнятості. Про те, як це зробити, — у сьогоднішньому матеріалі.
  • Скорочення в бюджетній установі: як бути з працівниками, які опинилися поза штатом? У листопаді 2019 року прийнято рішення про скорочення штату бюджетної установи. Працівники, штатні посади яких підлягають скороченню, попереджені про майбутнє звільнення за два місяці, тобто трудові договори з ними мають бути розірвані в січні 2020 року. Проте згідно з розпорядженням органу вищого рівня з 01.01.2020 р. розпочав діяти новий штатний розпис (без скорочуваних посад). Як бути з працівниками, посади яких підлягають скороченню і які станом на 01.01.2020 р. ще не звільнені? Чи потрібно їм підвищувати посадові оклади?
  • Сумісник на підприємстві: оформляємо відпустку, оплачуємо лікарняний Про особливості роботи за сумісництвом ви вже знаєте з попереднього випуску нашої газети*. Крім того, роботодавцеві потрібно пам’ятати, що, як і основні працівники, сумісники мають право на відпустку, а також у разі тимчасової непрацездатності вони можуть розраховувати на оплату лікарняного. Хоча й з деякими нюансами. Якими? Читайте нижче.
  • Як ефективно поводитися в конфлікті Тема конфліктів має нешвидкоплинну популярність, адже конфліктами, нерозумінням, різними сварками насичені будь-які людські стосунки, неважливо — професійні вони чи особисті. Тож цю статтю ми присвятимо не просто опису того, що робити в конфлікті та як ним управляти. Таких статей написано велику кількість! У нашій сьогоднішній статті ми зосередимося саме на пошуку та визначенні найбільш ефективної поведінкової стратегії.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у лютому 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі