Теми статей
Обрати теми

Установлюємо тарифний розряд інструкторові-методисту школи вищої спортивної майстерності

Жиленко Катерина, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»
Школа вищої спортивної майстерності приймає на роботу інструктора-методиста з вищою освітою за спеціальністю «фізична культура». Який тарифний розряд установити такому працівникові? Чи є кваліфікаційні вимоги?

Тарифний розряд інструктора-методиста школи вищої спортивної майстерності потрібно шукати в додатку 7 до наказу Мінсім’їмолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097 (далі — наказ № 2097).

Зверніть увагу! Додаток 7 згаданого наказу викладено в новій редакції наказом Мінсім’їмолодьспорту від 31.08.2017 р. № 3659 (деталі — у газеті «Бюджетна бухгалтерія», 2017, № 41, с. 3). Таким чином, з 01.09.2017 р. тарифний розряд інструктора-методиста був підвищений на 2 позиції. Тепер такому працівникові слід установлювати 13 або 14 тарифний розряд. Який саме? Це визначає керівник установи. Причому вирішальними чинниками тут можуть послугувати рівень освіти і досвід роботи.

Також пам’ятайте, що тарифний розряд інструктора-методиста школи вищої спортивної майстерності не залежить від кваліфікаційної категорії. Хоча в Схемі тарифних розрядів фахівців установ, закладів та організацій фізичної культури і спорту (додаток 9 до наказу № 2097) і встановлені тарифні розряди для інструктора-методиста залежно від кваліфікаційної (I, II і вищої) категорії (13, 12 і 14 розряди відповідно), порядок присвоєння категорії такому працівникові на сьогодні не розроблений.

Тепер про кваліфікаційні вимоги.

Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників сфери фізичної культури і спорту, випуск 85 «Спортивна діяльність», затверджений наказом Мінмолодьспорту від 28.10.2016 р. № 4080, не містить кваліфікаційних характеристик для посади інструктора-методиста школи вищої спортивної майстерності.

Проте ми вважаємо, що за орієнтир і «нижню планку» слід брати вимоги до інструктора-методиста спортивної школи: вища освіта початкового або першого рівня за ступенем молодшого бакалавра або бакалавра і спеціальності відповідної галузі знань. Для молодшого бакалавра — стаж роботи у сфері фізичної культури і спорту не менше 1 року. Для бакалавра — без вимог до стажу роботи.

Також потрібно врахувати, що згідно зі ст. 49 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» від 24.12.93 р. № 3808-XII право проводити фізкультурно-оздоровчу і спортивну діяльність, фізкультурно-спортивну реабілітацію надається спеціалістам, які мають спеціальну освіту та відповідний освітньо-кваліфікаційний рівень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі