Теми статей
Обрати теми

Щодо індексації зарплати працівника 1-го тарифного розряду за ЄТС

Лист від 03.05.2017 р. № 38/0/66-17

* Цей лист є відповіддю фахівців Мінсоцполітики на наш запит стосовно проведення в травні 2017 року індексації заробітної плати працівникам 1-го тарифного розряду за ЄТС. Як бачимо, офіційна позиція фахівців «працеоплатного» Міністерства не помінялася: у 2017 році обчислення індексу споживчих цін наростаючим підсумком для всіх тарифних розрядів за ЄТС (з 1-го по 25-й) розпочинають з лютого 2017 року. Це означає, що зарплату таких працівників за травень-2017 не індексують. Детальніше див. консультацію фахівця Мінсоцполітики в газеті «Бюджетна бухгалтерія», 2017, № 17-18, с. 23. — Прим. ред.

Міністерство соціальної політики України розглянуло лист редакції газети «Оплата праці» щодо індексації заробітної плати працівника 1-го тарифного розряду за ЄТС і повідомляє.

Пунктом 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. № 1078 (зі змінами) (далі — Порядок), визначено, що у місяці, у якому відбувається підвищення тарифних ставок (окладів), значення індексу споживчих цін приймається за 1 або 100 відсотків.

Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 р. № 1037 «Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» підвищено розміри посадових окладів працівників 2 — 25 тарифних розрядів. Обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації розпочалося з лютого 2017 року.

Також указаною постановою визначено, що в штатному розписі бюджетних установ з 1 січня 2017 року мають бути встановлені нові розміри посадових окладів (тарифних ставок, ставок заробітної плати), визначених виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду за ЄТС, визначеного в розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року. Тобто вимога про встановлення нових розмірів посадових окладів стосується всіх без винятку працівників, зокрема і тих, кому встановлено 1-й тарифний розряд у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Крім того, з січня 2017 року запроваджено новий механізм визначення мінімальної заробітної плати і встановлено її розмір 3200 гривень.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення єдиних підходів при розрахунку сум індексації, для всіх розрядів за ЄТС, індекс споживчих цін розраховується з лютого 2017 року.

Директор Департаменту стратегічного планування та аналізу Н. Підлужна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі