Теми статей
Обрати теми

Відрядження працівника у його перший робочий день: як оплатити

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Працівника бюджетної установи прийнято на роботу 02.04.2018 р. Цього ж дня його направили у відрядження на 2 робочі дні. Працівнику встановлено посадовий оклад у розмірі 3735 грн. та надбавку за складність та напруженість у роботі у розмірі 50 % від окладу. Як розрахувати зарплату за час відрядження?

Немає нічого дивного в тому, що вже у перший робочий день новоприйнятого працівника відправляють у відрядження. Адже для роботодавця він такий же працівник, як і інші співробітники. Період перебування працівника-новачка у відрядженні оплачують у загальному порядку.

Так, відповідно до ст. 121 КЗпП за відрядженими працівниками зберігається протягом усього часу відрядження місце роботи (посада). Оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку.

Для того, щоб виконати цю гарантію, необхідно пройти такі кроки:

Крок 1. Розрахувати денний заробіток.

Крок 2. Визначити середньоденну зарплату.

Крок 3. Порівняти розраховані показники.

Крок 4. Нарахувати оплату праці за період відрядження.

Якщо в результаті розрахунків сума середньоденної зарплати більше суми денного заробітку, то робочі дні у відрядженні оплачують виходячи із середньоденної зарплати. Якщо навпаки — виходячи з умов трудового договору, тобто як за звичайні робочі дні.

Середньоденна зарплата працівника під час його знаходження у відрядженні визначається згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100), з урахуванням виплат за два календарні місяці, що передували місяцю, в якому почалося відрядження (виходячи із кількості робочих днів розрахункового періоду).

При розрахунку середньоденного заробітку згідно з Порядком № 100 до розрахунку включаються виплати, які наведено в п. 3 цього Порядку. Це: основна заробітна плата; доплати і надбавки; виробничі премії; винагорода за підсумками річної роботи та за вислугу років тощо.

Не беруть участі в розрахунку середньої зарплати виплати:

— перелічені в п. 4 Порядку № 100;

— нараховані за час, протягом якого зберігався середній заробіток працівника (за час виконання державних і громадських обов’язків, щорічної та додаткової відпусток, відрядження тощо) (абз. 2 п. 4 Порядку № 100);

— нараховані у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, вагітністю та пологами (абз. 2 п. 4 Порядку № 100).

У разі, якщо працівник не працював протягом двох останніх місяців, то середню зарплату розраховують виходячи з виплат за попередні два місяці роботи.

Для працівників, які нещодавно прийняті до установи, середня зарплата розраховується виходячи із виплат за фактично відпрацьований час.

Якщо працівника направляють у відрядження у його перший робочий день, середній заробіток розраховують виходячи зі встановленої йому тарифної ставки (окладу) (абз. 4 п. 2 Порядку № 100).

Денний заробіток розраховується виходячи із зарплати працівника та кількості робочих днів за нормою робочого часу в місяці перебування у відрядженні. При цьому розрахунок необхідно здійснювати виходячи з повністю відпрацьованого місяця.

До денного заробітку працівника включаються усі елементи заробітної плати, які працівник отримує згідно з умовами трудового, колективного договору в місяці, в якому він перебуває у відрядженні: оклад, доплати, надбавки, премії, які не мають разового характеру, індексація тощо.

Далі пропонуємо розрахувати суму оплати за період відрядження за умовами запитання читача.

Для цього спочатку знайдемо розмір денної зарплати:

(3735 грн. + 3735 грн. х 50 %) : 20 роб. дн. = 280,13 грн.,

де 20 — кількість робочих днів у квітні 2018 року (місяць, у якому працівник був у відрядженні) за графіком роботи.

Далі розрахуємо середньоденну зарплату. Оскільки працівника було направлено у відрядження в його перший робочий день, середньоденну зарплату розраховуємо виходячи з посадового окладу. При цьому оклад необхідно поділити на число робочих днів у місяці, в якому його прийняли на роботу, тобто квітні (див. лист Мінсоцполітики від 11.08.2014 р. № 1146/13/84-14).

Середньоденна зарплата дорівнює:

3735 грн. : 20 роб. дн. = 186,75 грн.

Оскільки денний заробіток вище середньоденного (280,13 грн. > 186,75 грн.), оплата праці за виконану роботу здійснюється згідно з умовами, визначеними у трудовому договорі. Тобто за період відрядження зарплата нараховується як за звичайні робочі дні. Сума зарплати за квітень 2018 року згідно з умовами оплати праці, визначеними у трудовому договорі, становитиме 5602,50 грн. (3735 грн. + 3735 грн. х 50 %).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі