Теми статей
Обрати теми

Гарантії працівникам, які підвищують кваліфікацію дистанційно: позиція Мінекономіки

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Через епідемію коронавірусу в освітньому процесі велику увагу приділили дистанційному навчанню.

Це стосується не тільки первинного отримання освіти, а й проходження курсів підвищення кваліфікації. Їх також активно проводять у дистанційному режимі.

Працівникам такий процес в деякому плані полегшив життя. А у бухгалтера викликав запитання: як оплачувати дистанційні курси?

Нещодавно на сторінках нашого журналу (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2020, № 23, с. 32) ми вже його розглядали і знайшли відповідь: оскільки працівник не виїжджає до місця проведення курсів підвищення кваліфікації, то йому слід виплачувати лише середній заробіток.

Тепер же маємо підтвердження нашої думки від Мінекономіки. У листі від 18.06.2020 р. № 3511-06/37744-09 фахівці цього Міністерства проаналізували нормативну базу з питань підвищення кваліфікації та дистанційного навчання: постанову № 6951 та Положення № 4662.

1 Постанова КМУ «Про гарантії для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» від 28.06.97 р. № 695.

2 Положення про дистанційне навчання, затверджене наказом МОН від 25.04.2013 р. № 466.

На основі аналізу вони зробили наступний висновок: якщо працівник, навчаючись дистанційно, не їздить до місця навчання та, відповідно, не перебуває в дорозі, а також не здійснює витрати на проживання у зв’язку з переїздом на навчання, то йому не відшкодовують вартість проїзду, добові, витрати, пов’язані з наймом житлового приміщення.

Отже, при дистанційному проходженні курсів підвищення кваліфікації потрібно виплачувати лише середній заробіток.

Розрахунок слід проводити відповідно до Порядку № 1003, виходячи з виплат за останні 2 календарних місяці, що передують місяцю направлення на курси підвищення кваліфікації.

3 Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.03.95 р. № 100.

При цьому слід пам’ятати, що в загальному випадку п. 1 постанови № 695 передбачає збереження середньої зарплати лише за основним місцем роботи.

Водночас за вчителями та працівниками освіти, які направляються на курси підвищення кваліфікації й до інститутів вдосконалення вчителів, середній заробіток зберігається за кожним місцем роботи.

У той же час в листі від 18.06.2020 р. № 3511-06/37744-09 вказано: якщо працівник підтвердить відповідні витрати (на проїзд, проживання), то передбачені постановою № 695 гарантії мають бути забезпеченими. Тобто, якщо працівнику все ж таки довелось бути фактично присутнім на заняттях в рамках підвищення кваліфікації, то йому потрібно буде відшкодувати вартість проїзду, проживання, добові та виплатити середній заробіток. Таке можливо, зокрема, у випадку, коли курси підвищення кваліфікації проходять у кілька етапів, деякі з яких проводяться дистанційно, а інші — очно (при фактичній присутності «учнів»).

Також у листі, що коментується, Мінекономіки звертає увагу ще на один важливий момент. Якщо працівнику для навчання не потрібно нікуди їхати, то є спокуса одним пострілом «убити двох зайців»: і кваліфікацію підвищити, і попрацювати. Але цей варіант можна застосовувати у виняткових випадках, коли виконувати роботу і проходити навчання вдається паралельно або по черзі — у робочий час. Тобто фактично працівник за погодженням із роботодавцем проходить підвищення кваліфікації одночасно із виконанням своїх безпосередніх трудових обов’язків.

У такому разі він не звільняється від виконання своїх трудових обов’язків та продовжує працювати. А отже, йому потрібно виплачувати звичайну зарплату за відпрацьований час. При цьому фахівці Мінекономіки зауважують: оскільки в цьому випадку навчання здійснюється всупереч п. 1 постанови № 695 без «відриву від виробництва», підстав для збереження середнього заробітку за цей час не вбачається. Тобто працівнику за час «роботи-навчання» виплачується зарплата, а середній заробіток — ні.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі