№26

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2020/№ 26 Інші номери журналу ›
  • Допомога від держави у разі втрати роботи Прес-служба Мінекономіки разом із Державним центром зайнятості 06.07.2020 р. проінформували населення щодо актуальних питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи, за відповідальність у разі зловживання статусом безробітного. Розглянемо детальніше.
  • Щодо гарантій для працівників при направленні на курси підвищення кваліфікації Лист від 18.06.2020 р. № 3511-06/37744-09
  • Гарантії працівникам, які підвищують кваліфікацію дистанційно: позиція Мінекономіки Через епідемію коронавірусу в освітньому процесі велику увагу приділили дистанційному навчанню.
  • Продамо золото, срібло, платину: від оформлення до використання коштів На балансі вищого навчального закладу обліковуються матеріальні цінності з умістом дорогоцінних металів. Серед них: азотно-кисле срібло, чаші круглі платинові, пластини платинові, платинові електроди, електроди нестандартні золоті, тиглі платинові тощо. Вартість деяких з них перевищує 20 тис. грн за одиницю. Раніше ці матеріали застосовувалися для навчальних цілей на кафедрах фізики та хімії. Наразі ж у навчальному процесі вони не використовуються. Як правильно їх списати з балансу установи? Який порядок реалізації таких активів та які напрямки використання коштів, одержаних від їх продажу?
  • Педагоги-пенсіонери: привіт, строковий трудовий договір Новий Закон про повну загальну середню освіту набрав чинності 18 березня цього року. Він приніс із собою багато цікавого в освітній процес. Однією із новацій став добровільно-примусовий перехід педагогів-пенсіонерів на роботу за строковими трудовими договорами. Крайній строк заміни договорів — 1 липня 2020 року. Тож фактично вже це питання має бути вирішеним. Наша стаття допоможе вам перевірити, чи все зроблено правильно.
  • Переведення до іншої установи: як бути з невикористаною «дитячою» відпусткою? Працівниця, яка має двох дітей віком 10 і 7 років, звільняється у зв’язку з переведенням до іншої установи. Вона не використала 20 календарних днів додаткової відпустки на дітей. Чи можна перерахувати суму компенсації за невикористані дні цієї відпустки на рахунок нового роботодавця?
  • Електронна трудова книжка: який порядок подання скан-копій? Сьогодні все більше роботодавців звертаються із запитаннями щодо обов’язку надання скан-копій трудових книжок працівників до Пенсійного фонду. Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Відпустка за «ненормованість»: як рахувати, якщо був простій? Під час карантину в деяких підрозділах установи був оформлений простій. У липні 2020 року працівник, який був у простої, хоче використати додаткову відпустку за ненормований робочий день тривалістю 7 календарних днів. Що робити з днями простою: включати до стажу, який дає право на таку відпустку, чи ні? Чи можна замінити дні додаткової відпустки «за ненормованість» грошовою компенсацією?
  • Держслужба та сумісництво: що дозволено, а що — ні Робітники, спеціалісти і службовці державних органів мають право працювати за сумісництвом, тобто виконувати, окрім своєї основної, іншу роботу на умовах трудового договору. Проте не всі питання законодавчо визначені достатньо чітко. У сьогоднішній статті ми розглянемо порядок роботи держслужбовців на умовах сумісництва більш детально і спробуємо заповнити деякі прогалини.
  • «Оздоровчі» у розмірі «середньої»: як коригувати заробіток? Посадова особа ОМС з 27.07.2020 р. йде у щорічну відпустку з виплатою допомоги на оздоровлення в розмірі середньомісячної зарплати. У травні 2020 року працівник відпрацював усі дні (19 роб. дн.). А в червні 2020 року лише 15 роб. дн., адже з 1 по 5 червня перебував у відпустці без збереження заробітної плати. Як правильно відкоригувати зарплату, якщо з 12.06.2020 р. посадовим особам та службовцям ОМС були підвищені оклади згідно з постановою КМУ від 03.06.2020 р. № 441?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі