Теми статей
Обрати теми

Хочу навчатись і працювати одночасно: оформлюємо трудові відносини зі студентом

Остапчук Олександр, експерт з питань оплати праці
До бюджетної установи приймається студент денної форми навчання закладу вищої установи. Чи можна прийняти такого працівника за основним місцем роботи або ж слід оформити його як сумісника? Чи заповнювати у цьому випадку трудову книжку? Чи втратить працівник право на стипендію? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Чи можна прийняти на роботу?

Право студентів, які навчаються у закладах вищої освіти (ЗВО), на трудову діяльність у вільний від навчання час передбачено ч. 1 ст. 53 Закону про освіту1 та п. 3 ч. 1 ст. 62 Закону про вищу освіту2.

1 Закон України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII.

2 Закон України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. № 1556-VII.

Не обмежує права студентів на працю, а отже, дає їм рівні з усіма іншими громадянами України права й КЗпП.

Зі студентом може бути укладено як строковий (наприклад, на певний строк, установлений за погодженням сторін, або на час виконання певної роботи), так і безстроковий трудовий договір.

Якщо працівник-студент старше 18 років, то роботодавець обирає форму трудового договору з ним (письмову чи усну) в загальному порядку.

Якщо ж на роботу приймають неповнолітнього студента, то у цьому випадку письмова форма трудового договору є обов’язковою (п. 5 ч. 1 ст. 24 КЗпП).

Крім того, для неповнолітніх працівників-студентів віком від 16 до 18 років має бути встановлено скорочену тривалість робочого часу — 36 годин на тиждень (ст. 51 КЗпП). Також їх забороняється залучати до нічних, надурочних робіт і до роботи у вихідні дні (ст. 192 КЗпП).

Отже, як бачимо, право студентів денної (очної) форми навчання на трудову діяльність передбачено чинним законодавством. Однак при реалізації такого права часто виникає запитання: як оформити такого працівника: за основним місцем чи за сумісництвом?

Основне місце чи сумісництво?

Сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації.

Таке визначення цьому поняттю дає п. 1 Положення № 433.

3 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затверджене спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінфіну від 28.06.93 р. № 43.

Проте відносини між закладом освіти та студентом не є трудовими, а тому навчання, нехай навіть і на денній формі, не є основним місцем роботи студента.

Таким чином, оформлення трудових відносин зі студентом денного (очного) відділення вишу, як і з будь-яким іншим працівником, здійснюється за нормами трудового законодавства на загальних підставах.

Таку ж думку висловили фахівці Мінсоцполітики у листах від 25.07.2014 р. № 301/13/116-14 та від 25.05.2015 р. № 198/06/186-15. У них зазначено, що трудовим законодавством не передбачено обмежень щодо поєднання студентами ЗВО, у тому числi тими, якi навчаються за денною (очною) формою навчання, роботи i навчання. Тому установа має право приймати на роботу таких працiвникiв, у тому числi й на умовах повного робочого дня.

Проте для студентів-очників зазвичай установлюють режим неповного робочого часу, аби вони мали змогу поєднувати роботу і навчання.

Це питання в кожному конкретному випадку вирішується за погодженням між студентом і роботодавцем залежно від можливостей студента суміщати роботу і навчання.4

4 Про особливості оплати праці працівника-студента читайте у журналі «Оплата праці», 2019, № 18, с. 18.

Отже, з огляду на зазначене, можна зробити висновок: робота за трудовим договором осіб, які поєднують її з денною формою навчання, не є сумісництвом, і тому вона передбачає ведення трудової книжки відповідно до загального порядку та є для таких осіб основним місцем роботи.

Як оформити трудову книжку?

Трудові книжки ведуть на всіх працівників, які працюють в установі більше 5 днів (ст. 48 КЗпП, п. 1.1 Інструкції № 585). Не виняток і працівники-студенти. Тож якщо ви вирішили прийняти студента за основним місцем роботи, заповнювати на нього трудову книжку обов’язково.

5 Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінсоцзахисту вiд 29.07.93 р. № 58.

Запис про прийняття на роботу кадровики вносять після видання відповідного наказу (розпорядження) керівника установи, але не пізніше за тижневий строк (п. 2.4 Інструкції № 58). У графі 3 у вигляді заголовка (тобто окремим рядком) записуєте повне найменування установи. Потім рядком нижче (під заголовком) зазначаєте:

• у графі 1 — порядковий номер запису;

• у графі 2 — дату прийняття на роботу відповідно до наказу. Зверніть увагу: тут зазначається дата саме прийняття на роботу, а не дата видання наказу або дата внесення запису до трудової книжки;

• у графі 3 — інформацію про те, до якого відділу, підрозділу, а також на яку роботу, професію або посаду приймаєте працівника;

• у графі 4 — назву, дату та номер документа, на підставі якого вносите запис.

Але як бути, якщо в студента ще немає трудової книжки? Тоді вам доведеться її оформити (ст. 48 КЗпП).

А що зі стипендією?

Факт працевлаштування не впливає на право студента на отримання стипендії (у разі наявності такої).

Так, відповідно до п. 4 Порядку № 8826 стипендії призначають студентам за результатами навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти і ЗВО (наукових установах).

6 Порядок призначення і виплати стипендій, затверджений постановою КМУ від 12.07.2004 р. № 882.

Крім того, клінічні ординатори, аспіранти, докторанти мають право на роботу у режимі неповного робочого часу (але не більш як на 0,5 ставки за займаною посадою). При цьому академічна стипендія виплачується їм у повному обсязі (п. 19 Порядку № 882).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі